Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Avon stannar i Dackarna: ”En väldigt tuff förare”

Featured Image

Nästa förare in i truppen till 2022 är egna produkten Avon van Dyck.
– En ambitiös förare som är väldigt tuff, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Snart 19-årige Avon van Dyck står bokförd för ett tiotal matcher i Bauhaus-Ligan under säsongen 2021. Det blev knappt 20 heat i högstaligan, ett av dem i SM-finalen mot Eskilstuna Smederna där en tufft körande Avon van Dyck lyckades bärga en poäng.

– Avon är en lojal kille som jag tycker gjorde det bra under säsongen. Han går in hårt för sin speedway och kör så fort tillfälle ges. Det är ett måste för att kunna utvecklas, säger Mikael Teurnberg.

– Att skaffa sig mer rutin är avgörande för att utvecklingskurvan ska fortsätta uppåt. Därför är det viktigt att köra så mycket som möjligt i Allsvenskan och division 1. Utöver det så är Avon med och slåss om plats 6 och 7 i laguppställningen i Bauhaus-Ligan, fortsätter Teurnberg.

Lärorikt år

Avon van Dyck ser tillbaka på ett utvecklande 2021.

– Säsongen började lite knackigt, men vände till det bättre efter halva säsongen. Det var ett kul och lärorikt år. Jag lärde mig mycket nytt och det var kul när jag såg resultat av det. Sen var det väldigt kul att vinna division 1 och att ta SM-guld med Dackarna, säger Avon van Dyck.

Han ser nu fram emot en ny säsong.

– Tankarna inför 2022 är att köra så mycket som möjligt och bli en bättre speedwayförare. Målsättningen är såklart att jobba mot en plats i Dackarnas lag i Bauhaus-Ligna. Under vintern ska jag jobba för att förbereda mig ordentligt på bästa sätt både fysiskt och psykiskt. Det blir också ett antal timmar i verkstaden för att få till maskinerna på bästa sätt.

Dackarnas trupp just nu:

Brady Kurtz, snitt: 1,906 (ny)

Jacob Thorssell, 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen, 1,771

Adam Ellis, 1,250 (ny)

Alexander Woentin, 0,500 (ny)

Ludvig Lindgren, 0,500 (ny)

Theo Johansson, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Dela nyheten: