Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

BERNTZON REDO ATT SKRÄLLA I MÅLILLA – VILL SE STORT BLÅGULT PUBLIKSTÖD

Featured Image

Oliver Berntzon har fått ett wildcard till lördagens GP-tävling på Skrotfrag Arena. 29-åringen är redo att skrälla i Målilla – och han hoppas på ett stort publikstöd.
– Publiken betyder jättemycket, ju fler svenska flaggor desto bättre, säger Oliver Berntzon.

Fredrik Lindgren har försvarat de blågula färgerna i Grand Prix-serien under hela säsongen. Lindgren är i skrivande stund åtta i GP-serien och har nu två extremt viktiga avslutningstävlingar framför sig. Bara topp sex är garanterade en plats i nästa års Grand Prix och för svenskens del skiljer det två poäng upp till sjätte-placerade Maciej Janowski.

Körde i GP-serien 2021

När världens speedwayblickar på lördag (17/9) riktas mot Målilla och Skrotfrag Arena finns ytterligare en svensk förare med på startlinjen, nämligen Oliver Berntzon.

”Vispen”, som han kallas, tillhörde GP-serien 2021, men var aldrig nära att kunna utmana om en topp sex-placering.

Nu hoppas han på viss revansch som wildcard-förare i Målilla.

– Jag kan absolut ta med mig saker från året som GP-förare. Jag fick med mig många lärdomar från föregående årets ”misslyckade” säsong och tycker ändå att årets säsong har speglat det en del. Överlag har det varit ett bra år med ett par dippar här och där, men det är ju tyvärr sådant som ingår i idrott. Det gäller bara att försöka minska antalet, säger Oliver Berntzon.

Hoppas på semifinal

Berntzon, till vardags i Lejonen i Bauhaus-Ligan, hoppas kunna utmana högt upp på lördag.

– Målsättningen är helt enkelt att vara med bra i tävlingen och visa ännu en gång att jag hör hemma i sådana här tävlingar. Självklart vore en semifinal jäkligt roligt.

Vad betyder publiken i en sådan här tävling?

– Jättemycket, ju mer svenska flaggor desto bättre! Vädret ser ju faktiskt lovande ut så nu hoppas jag att många kommer till Målilla på lördag för att stötta mig och Fredrik (Lindgren), säger Oliver Berntzon.

Dela nyheten: