Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

BRITTISK MÄSTARE KLAR FÖR DACKARNA

Featured Image

2021 blev Adam Ellis individuell brittisk mästare. Nu är den 25-årige engelsmannen klar för Dackarna inför säsongen 2022.
– Adam är en tuff förare med bra attityd. En spännande förare, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Tidigare har vi presenterat Alexander Woentin och Rasmus Jensen som de första pusselbitarna i lagbygget till nästa säsong. Tredje föraren in i truppen blir britten Adam Ellis.

– Det är en förare som jag haft ögonen på en tid. Adam är en spännande förare som har gjort många bra resultat. Han blev brittisk mästare den gångna säsongen och blir ett bra komplement hos oss. Han har haft lite otur med skador under karriären och förhoppningsvis kan han slippa den biten kommande säsong, säger Mikael Teurnberg.

Höga mål

Adam Ellis kommer alltså från en säsong där han vann det individuella brittiska mästerskapet.

– Det var en bra säsong för mig. I Storbritannien kände jag mig väldigt stark och jag gjorde några bra individuella tävlingar med segern i det brittiska mästerskapet samt att jag kvalificerade mig till GP challenge. I ligorna i Polen och Sverige (där Adam körde för Piraterna) gick det inte så bra som jag hoppades, men jag lärde mig mycket av det, säger Adam Ellis.

Hur lyder dina målsättningar inför nästa säsong?

– Jag har några huvudmål med säsongen. Individuellt vill jag vinna det brittiska mästerskapet igen och kvalificera mig för SEC. Jag vill också ha en framgångsrik säsong i ligorna i Sverige och Polen. Jag har investerat en hel del i ny utrustning och jag hoppas att det ska göra skillnad.

”Härlig sammanhållning”

Vad vet då vårt senaste nyförvärv om Dackarna?

– Inte särskilt mycket, om jag ska vara ärlig. Jag har kollat en hel del GP-tävlingar från Målilla genom åren och har också följt klubben på sociala medier under den senaste säsongen. Det som jag har sett är att det verkar vara en härlig sammanhållning i laget och den gångna säsongen hade man en hel del toppförare. Under våra samtal har företrädare för klubben varit väldigt bra att ha att göra med.

Varför föll ditt val på Dackarna?

– Jag valde Dackarna för att fortsätta utvecklas. Känslan är att banan i Målilla kommer att passa mig bra, säger Adam Ellis.

Dackarnas trupp just nu:

Alexander Woentin (ny)

Rasmus Jensen

Adam Ellis (ny)

Dela nyheten: