Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Bröderna van Dyck klara för fortsättning i Dackarna

Featured Image

Idag kan vi addera ytterligare två förare till Dackarnas trupp 2023. Det handlar om bröderna van Dyck, 19-årige Avon och 17-årige Sammy.
– Kul med två lokala grabbar i truppen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Att behålla Avon och Sammy van Dyck i moderklubben har förstås varit viktigt för Dackarna.

– Bägge bröderna har känt på elitseriespeedway och vet vad som krävs för att plocka poäng i den högsta ligan. De kommer parallellt med Dackarna att köra i allsvenskan där de kommer att få mycket körning, säger Mikael Teurnberg.

”Hårt arbete som gäller”

Båda har möjlighet att slå sig in i startsjuan och få körtillfällen i Dackarna under 2023.

– Sammy går in på sitt tredje år på stor cykel och ska nu kunna ta nästa steg. Avon har känt på elitseriespeedway sedan 2020 och har mognat i sin åkning och kommer att kämpa för att kunna ta en plats i Dackarnas A-lag. Jag har alltid trott på konkurrens. Man ska inte få något gratis, utan det är hårt arbete som gäller om man ska ta en plats i startsjuan i ett elitserielag. Det är upp till killarna att visa att de vill kämpa om en plats, säger Teurnberg.

Viktiga förberedelser

Avon och Sammy ser förstås fram emot en ny speedwaysäsong.

– Kommande säsong ska bli rolig, vi ska se till att göra ett lyft från den gångna säsongen. Att fortsätta köra för Dackarna känns jättebra, jag trivs bra i Målilla och i klubben. Jag hoppas såklart att jag kan ta en plats i laget och på så sätt kunna bidra till min moderklubb, säger Avon van Dyck.

Nu väntar noggranna förberedelser för att vara redo inför 2023.

– Jag behöver utveckla min fysik inför säsongen. Sedan förra säsongen tog slut har jag tränat mycket för att bli lättare, smidigare och mer uthållig för att kunna prestera bättre på cykeln. Vi satsar även mycket på att förbättra materialet till cyklarna för att ge oss bättre förutsättningar på banan, säger storebror van Dyck.

Dackarnas trupp 2023 just nu:

Daniel Bewley, snitt 2,153 (ny)

Rasmus Jensen, 1,973

Maciej Janowski, 1,951

Andzejs Lebedevs, 1,638 (ny)

Filip Hjelmland, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Sammy van Dyck, 0,500

Dela nyheten: