Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNA ÄNDRAR I LAGET TILL TORSDAGENS HEMMAMATCH

Featured Image

Dackarna gör flera förändringar i laget till torsdagens hemmamatch och Smålandsderby mot Lejonen. Bland annat tar Frederik Jakobsen plats i laguppställningen.

Tisdagen var förstås tung för alla med dackesympatier. Eftersom vi saknade många förare av olika anledningar visste vi på förhand att det skulle bli en tuff match borta mot Masarna. Att det sedan rann i väg och slutade 61-29 var förstås allt annat än roligt.

På sociala medier har diskussionerna gått heta och kritiken har varit stor mot att vi ställde upp med det lag vi gjorde och att vi medvetet skulle ha valt att köra med ett så kallat ”budgetlag”. Från Dackarnas sida kan vi bara betona att så inte var fallet. Vi kom till start med det absolut bästa laget vi kunde få ihop denna kväll.

GP-förarna saknas

På torsdag väntar en mycket viktig hemmamatch på Skrotfrag Arena mot Lejonen där vi behöver allt publikstöd vi kan få för att köra hem en seger.

Torsdagens två matcher i Bauhaus-Ligan blir lite speciella på det sättet att ingen GP-förare är tillgänglig. Detta beror på att det körs dubbla Grand Prix-tävlingar kommande helg (fredag och lördag). För Dackarnas del innebär det även denna gång att GP-trion Jason Doyle, Maciej Janowski och Tai Woffinden inte finns med i laget. Lejonen å sin sida har inte möjlighet att köra med Oliver Berntzon, Robert Lambert och Krzysztof Kasprzak av samma anledning.

Jakobsen in i laget

Dackarna gör ändå flera förändringar i laget jämfört med matchen mot Masarna. Frederik Jakobsen är tillbaka i laget och har visat fin form den senaste tiden. Han ersätter Tero Aarnio. Sammy van Dyck är åter efter sin skada och går in som sjua mot Lejonen.

Laguppställningar till torsdagens derby:

Dackarna:

 1. Luke Becker

 2. Jason Doyle (riders replacement)

 3. Frederik Jakobsen

 4. Rasmus Jensen

 5. Jacob Thorssell

 6. Max Bogdanowicz

 7. Sammy van Dyck

Lejonen:

 1. Rohan Tungate

 2. Robert Lambert (riders replacement)

 3. Mathias Thörnblom

 4. Jaroslaw Hampel

 5. Grzegorz Walasek

 6. Linus Eklöf

 7. Casper Henriksson

Biljetter till matchen köps antingen på Tickster (förköp) eller i entrén på arenan i samband med match. Matchstart kl. 19.00. Grindarna öppnar kl. 17.30.

Länk till Tickster:

https://secure.tickster.com/sv/rr9yy46cdh779r4/products

På bilden: Formstarka Luke Becker.

Dela nyheten: