Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNA FÖRÄNDRAR I TRUPPEN – PLOCKAR IN RUTINERAD DANSK

Featured Image

Dackarna väljer att nyttja ett av sina transferkort för att göra en tidig förändring i truppen. In kommer rutinerade dansken Nicolai Klindt.
– Jag tror att det kan göra den lilla skillnaden som gör att vi vinner matcher, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Starten på säsongen har inte blivit vad Dackarnas ledning hoppats på. Efter tre förluster på de fyra inledande matcherna väljer man nu att använda ett av transferkorten.
Luke Becker, som haft en mycket tung start på säsongen, skrivs ut ur truppen. In kommer istället den 33-årige dansken Nicolai Klindt.

– Vi har förlorat några jämna matcher och har känt att vi inte riktigt räckt till och att vi behöver ändra på något. I samband med att Nicolai bytte klubb i Polen blev han också tillgänglig för att köra i fler länder. Han har kört många år i Sverige och känner till banorna här. Det är en tuff förare som kommer med bra maskinmaterial. Han är god vän med flera av killarna i laget och kommer att smälta in på ett bra sätt, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Teurnberg tycker samtidigt att det är ett smärtsamt beslut att skriva ut Luke Becker ur truppen.

– Tyvärr blev det Luke. Det känns tråkigt, det är en ung kille som åkte bra här förra året. Han har ett högt snitt och har haft tufft att hitta formen, inte bara i Sverige. Jag hoppas verkligen att han hittar tillbaka.

Tillbaka i klubben

Nicolai Klindt berättar att flera svenska klubbar har fått nobben från honom gällande säsongen 2022. När Dackarna och Mikael Teurnberg hörde av sig blev svaret ett annat.

– Jag skulle inte fokusera på Sverige i år och hade redan sagt nej till några klubbar. När Dackarna först hörde av sig sa jag faktiskt också nej, men de frågade igen och då tog vi det därifrån. Den främsta anledningen till att jag tackade ja till slut var att jag kommer till ett gediget lag och att Dackarnas kalender passar mig bra. Jag är väldigt glad över att återigen bli en del av Dackarna, som jag körde för 2008-2009, säger Nicolai Klindt.

”Kan gynna laget”

Dansken gillar, som sagt, klubbens lagbygge.

– Jag tycker att vi har ett väldigt starkt lag. Det är inte fullt av superstjärnor, mer än ”Magic” (Maciej Janowski), men det är starkt hela vägen. Dessutom är det ett bra gäng med killar som jag kommer väldigt bra överens med, vilket är ett stort plus. Jag är övertygad om att det kommer bli roligt och att vi kan göra något stort tillsammans.

Hur har säsongen varit för dig så här långt?

– Det började väldigt bra på försäsongen, sedan hade jag ett par veckor där det var väldigt tufft. I det läget gick jag tillbaka till noll och jobbade med saker som jag kunde förbättra för att bli bättre. Sedan jag kom till Rybnik i Polen har min säsong varit riktigt bra och jag mår också mycket bättre, säger Nicolai Klindt.

Vad hoppas du kunna bidra med i Dackarna?

– Jag tror att jag har en del att bidra med. Självklart känner jag att jag kommer kunna bidra med viktiga poäng på banan. Utöver det tror jag också att jag är en väldigt bra lagkamrat både på och utanför banan, vilket kan gynna laget på många sätt.

Debut på tisdag

Det troliga är att Nicolai Klindt gör debut i dackevästen redan i tisdagens länsderby hemma mot Västervik.

– Det är meningen och det ska inte vara några problem med pappersexercisen, säger Mikael Teurnberg.

Dela nyheten: