Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNA FÖRLÄNGER MED MIKAEL TEURNBERG

Featured Image

De senaste två åren har Mikael Teurnberg haft flera viktiga roller i Dackarna. Nu står det klart att han fortsätter som marknadsansvarig och lagledare i minst två år till.
– Dackarnas varumärke och popularitet är större än jag hade kunnat föreställa mig, säger Mikael Teurnberg.

Hösten 2020 skrev Dackarna och Mikael Teurnberg ett tvåårsavtal som innebar att Teurnberg skulle vara marknadsansvarig, lagledare samt GP-ansvarig i två år. Det avtalet går ut i oktober. Vi kan nu meddela att parterna i dagarna har skrivit på ett nytt tvåårsavtal med samma upplägg.

– Vi är både stolta och glada över att ha lyckats knyta ”Micke” till oss i ytterligare två år. Han har gjort ett mycket bra jobb sedan han kom till oss. Tillsammans med övriga marknadsgruppen har han fått till ett uppsving på marknadssidan och vi minns förstås också SM-guldet 2021 med extra glädje, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Rötterna i Målilla

För Mikael Teurnberg var det aldrig någon tvekan om att fokus låg på en fortsättning i Dackarna.

– Vi har pratat om en fortsättning ett tag och det har bara varit detaljer som vi har behövt prata igenom. Jag trivs bra här nere. Jag har ju mina rötter här och var mycket i Målilla som barn. Den känslan är starkare än jag hade kunnat ana. Redan från start har jag känt mig väldigt välkommen bland företag, styrelse och supportrar. Speedwayintresset här är väldigt stort, det har verkligen förvånat mig. Dackarnas varumärke och popularitet är också större än jag hade kunnat föreställa mig, säger Mikael Teurnberg.

Teurnberg spenderar mycket tid i Målilla och Hultsfred, där han bor i en lägenhet. Samtidigt har han också kvar huset i Hallstavik, där en hel del tid också spenderas.

– Nu ser jag fram emot minst två nya år med Dackarna. Jag känner mig både sugen och motiverad.

Byggt ett nätverk

Bland våra supportrar förknippas han förstås främst med rollen som lagledare. Förra säsongen slutade med Dackarnas första SM-guld på 14 år. Även den här säsongen är vi med och slåss om guldet då vi är framme i kvartsfinal. Den andra och avgörande matchen i kvartsfinalmötet mot Indianerna körs hemma på Skrotfrag Arena på tisdag. Dackarna vann den första matchen på bortaplan med 49-41.

– Att vara lagledare är en inspirerande uppgift. Det var kanske den delen jag var mest osäker på inför starten i Dackarna, men jag känner att det ger mig mycket energi. SM-guldet förra säsongen är verkligen något jag kommer att minnas. Vi har haft en tuffare säsong i år, men jag tycker att det har satt sig på ett bra sätt nu och vi tog oss ju till slutspel till slut, säger Mikael Teurnberg.

Arbetet i marknadsgruppen är också något som han trivs med.

– När man kommer in i en sådan grej som ny är det alltid lite speciellt. Under de här två åren har jag lärt känna många nya människor och byggt upp ett nytt nätverk. Vi har jobbat hårt i marknadsgruppen och har ökat försäljningen. Det känns inspirerande att bygga vidare på och målsättningen är att öka ytterligare.

Jobbar på fortsatt GP-status

Mikael Teurnberg har också en roll som kontaktperson för Målillas Grand Prix-tävling.

– Nu är det mindre än två veckor kvar till GP-tävlingen och det är mycket jobb bakom kulisserna. Jag tycker att relationen med Discovery, som är ny arrangör av GP-serien, har fungerat bra. Jag kan också säga att vi redan nu jobbar på att få köra GP-speedway i Målilla även 2023 och framåt, men det är ett pågående arbete och inget är klart där än, säger Teurnberg.

Dela nyheten: