Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dackarna gör ännu en förändring i truppen.

Featured Image

Förra veckan meddelade Mikael Teurnberg i Dackarna att man brutit kontraktet med den unge polske föraren Mateusz Swidnicki. Vi kan nu presentera hans ersättare i truppen, 23-årige Filip Hjelmland.

Dackarna hade stora förväntningar på Mateusz Swidnicki när avtalet signerades inför säsongen men som junior i Polen är de nationella tävlingarna många och det är stor press på dom att prestera i ligan. Detta har medfört att Swidnicki inte kunnat köra en enda tävling hittills.
– Förarna vi har i truppen måste vara tillgängliga annars går det inte att få ihop det när förare är upptagna av andra tävlingar eller då vi drabbas av skador, sa Mikael Teurnberg i samband med att avtalet avslutades.
Nu har Dackarna så gjort klart med Filip Hjelmland som ersätter honom i truppen. Filip som bor i Mariannelund har Dackarna som moderklubb och körde hela sin ungdomstid i Dackarna, så det är en ung återvändare som nu åter drar på sig Dackarnas dess.
– Att komma tillbaka till min moderklubb där allting en gång i tiden startade för mig väcker upp många fina minnen, det är med stor glädje och energi jag ser fram emot att vara en del av Dackarna igen, säger Filip nu när det står klart att han skrivs in i truppen.
Dackarnas Mikael Teurnberg är mycket nöjd med förändringen i lagtruppen.
– Filip är en coming man som hade ett bra 2021 men tyvärr fått försäsongen spolierad av en skada. Det är viktigt att få in en svensk till i truppen, vi är väldigt känsliga om vi får skador på dom svenska förarna. Vi tappade ju en svensk förare i och med Alexander Woentins time out.

  • Det blir positivt med lite ny energi i laget, vi har några riktigt tuffa och viktiga matcher framför oss. Sedan att Filip är en lokal kille bosatt i Mariannelund är bara ett extra plus.

Filip har dragits med en skada och inte tävlat de senaste veckorna men hann innan det representera sin polska klubb Ostrow i Extra Liga och har fått med sig många bra erfarenheter från proffslivet i Polen. Men nu är han redo för tävlandet och är riktigt åksugen.
– Jag kommer ge allt jag har och hoppas kunna bidra till att Dackarna får en fin andra del av säsongen 2022. Vi ses på Skrotfrag Arena snart, avslutar Filip.

Dela nyheten: