Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dackarna har gjort klart med ny talang

Featured Image

Nu har Dackarna gjort klart med den förare som tar den åttonde och sista platsen i truppen inför säsongen 2020. Det blir den unge amerikanen Luke Becker som kommer in som ny laget.

Luke Becker är en 20 årig amerikan som inför säsongen 2018 lämnade allt hemma i Kalifornien och tog sig över till Europa för att satsa allt på att lyckas att uppnå sin dröm att bli Speedwayförare på heltid.

En bit in i säsongen fick han så plats i Nässjös Allsvenska lag och fick några matcher på de svenska banorna. Redan då var Luke på plats i Målilla vid flera tillfällen och tränade ihop med förarna i Dackarna.

Det gångna året debuterade han i den engelska ligan där han varit klubbkamrat med Jacob Thorssell i Wolverhampton. Där gjorde han ett så gott intryck på fansen så att han när säsongen var över blev vald till ”Rider of the Year”.

Han fick även chansen i den danska Superligan där han kört 11 matcher för Ejbjerg med mycket bra resultat.

Utöver detta blev det också några matcher för Rawicz i polska Liga 2 så han har haft fullt upp under året som gått.

Årets bästa prestation satte han när han representerade USA i Speedway of Nations kval i Manchester. Där körde Luke in 11 poäng och gjorde några minnesvärda heat.

Luke räknar med att fortsätt köra i England och förhoppningsvis få till ett kontrakt i Polen men att få chansen att köra Elitserien för Dackarna är riktigt stort och han känner sig riktigt stolt över att han får den chansen.

Att han är en stor talang har han redan visat och med den inställning han har så finns förutsättningarna att USA åter ska få en förare som kan etablera sig i Europa.

En stor trygghet för Luke är att ha Greg Hancock som mentor och rådgivare.

Med Luke Beckers kontrakt i hamn innebär det att Dackarna nu fyllt de åtta platser man tillåts ha i truppen där förarna har ett snitt över 0,500. Dackarna kommer utöver detta ha ytterligare några förare, antalet förare som har 0,500 inte är begränsade.

Maciej Janowski 2,027

Patryk Dudek 1,678

Oliver Berntzon 1,626

Kevin Wölbert 1,429

Jacob Thorssell 1,396

Frederik Jakobsen 1,314

Luke Becker 1,250

Joel Kling 0,750

Dela nyheten: