Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNA KÖR OM EN PLATS I SM-FINALEN I MÅLILLA PÅ TISDAG

Featured Image

På tisdag kväll (20/9) avgörs det om det blir Dackarna eller Lejonen som tar sig vidare till nästa veckas SM-final i speedway. Den avgörande semifinalmatchen körs på Skrotfrag Arena i Målilla.
– Mentalt blir det viktigt att få en bra start och äta in lite poäng tidigt i matchen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

När den första SM-semifinalen kördes i Gislaved i tisdags blev det rejält svängigt. Till slut var det Lejonen som vann sin hemmamatch med åtta poäng. På tisdag körs returmatchen på Skrotfrag Arena i Målilla. Från Dackarnas sida känner man att de där åtta poängen definitivt går att äta in!

– Vi har kört bra hemma så det är absolut möjligt. Jag tycker också att killarna är i fortsatt bra form, säger Mikael Teurnberg.

Häftig duell

Dackeledaren fortsätter:

– Vi kör vidare med samma lag som den senaste tiden. Det känns stabilt och jag tror på kontinuitet den här tiden på säsongen. Lejonen har ett väldigt bra lag, men vi stod upp riktigt bra i bortamatchen. Med lite stolpe in hade det varit jämnare än åtta poäng där. Nu ska vi försöka få ut det lilla extra, det skulle vara kul om säsongen kunde fortsätta en vecka till med en SM-final.

En match i matchen blir den mellan GP-stjärnorna Maciej Janowski och Bartosz Zmarzlik. Den sistnämnda säkrade som bekant VM-guldet i GP-tävlingen i Målilla i lördags.

SM-SEMIFINAL 2:2

Dackarna – Lejonen

Tisdag 20/9 kl. 19.00

Skrotfrag Arena, Målilla

Laguppställningar till tisdagens match i Målilla:

Dackarna:

 1. Maciej Janowski

 2. Frederik Jakobsen

 3. Rasmus Jensen

 4. Nicolai Klindt

 5. Brady Kurtz

 6. Jacob Thorssell

 7. Ludvig Lindgren

Lejonen:

 1. Dominik Kubera

 2. Mathias Thörnblom

 3. Patryk Dudek

 4. Oliver Berntzon

 5. Bartosz Zmarzlik

 6. Benjamin Basso

 7. Casper Henriksson

Dela nyheten: