Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNA MÖTER LEJONEN I SM-KVARTSFINALEN

Featured Image

Det står nu klart att Dackarna kommer att köra SM-kvartsfinal med start kommande vecka. Dackarna har valt att möta Lejonen från Gislaved och kommer att börja på bortaplan tisdagen den 14 september.

Efter att Bauhaus-Ligan avslutats i kväll står det klart att Dackarna slutar trea i tabellen efter ettan Eskilstuna Smederna och tvåan Västervik.

Därmed väntar SM-kvartsfinal för Målilla-laget. I och med tredjeplatsen fick vi välja på att möta Vetlanda eller Lejonen i kvartsfinalen. Valet har fallit på Lejonen från Gislaved.

Dackarna har valt att börja borta kommande tisdag (14/9). Returen körs på Skrotfrag Arena i Målilla tisdagen den 21 september.

– Jag har diskuterat mycket med Jacob Thorssell (lagkapten) och vi hade en lista. Med det laget Vetlanda mönstrar nu är de väldigt starka och de ångade på i Gislaved i kväll. Vi har all respekt för Lejonen. Det är ett bra och starkt lag, men vi tycker att de passar oss bättre, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Den andra SM-kvartsfinalen körs mellan Rospiggarna och Vetlanda med start i Hallstavik.

Eskilstuna Smederna och Västervik är i och med sina tabellplaceringar kvalificerade för SM-semifinal.

SM-semifinalerna avgörs den 28 och 29 september. SM-finalerna körs den 5 och 6 oktober.

Dela nyheten: