Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dackarna och Vetlanda möts i dubbla matcher: ”Behöver en genomkörare”

Featured Image

Dackarna och Vetlanda planerar för dubbla vänskapsmatcher i slutet av maj.
– Det blir en bra grej både sportsligt och arrangörsmässigt, säger vår lagledare Mikael Teurnberg.

Matcherna i Dackarna-Vetlanda Challenge kommer att köras måndagen den 24 maj i Målilla och onsdagen den 26 maj i Vetlanda.

– Det känns som ett intressant upplägg och vi behöver få en genomkörare inför seriestarten. Vi kommer att åka med så många svenska förare som möjligt och även Tero Aarnio ser ut att kunna komma hit och åka de matcherna, säger Mikael Teurnberg.

Lagen kommer att bestå av fem förare plus eventuellt en fri sexa som kan hoppa in under tävlingens gång. För Dackarnas del är det Jacob Thorssell, Theo Johansson, Avon van Dyck, Tero Aarnio, Maksymilian Bogdanowicz och Sammy van Dyck som kan bli aktuella.

I Vetlandas trupp återfinns ett koppel duktiga svenska förare med Peter Ljung, Filip Hjelmland, Alexander Woentin och Victor Palovaara i spetsen.

Framöver väntar också besked i publikfrågan. Diskussioner finns om att eventuellt tillåta 500 åskådare från den 17 maj.

– Det återstår att se om vi kan få ta in lite publik, i sådana fall kommer vi att vara redo för det, säger Mikael Teurnberg.

Dela nyheten: