Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNA TAR EMOT OBESEGRAT SMEDERNA

Featured Image

Tuffast tänkbara motstånd väntar för Dackarna på tisdag kväll. Då kommer obesegrade Eskilstuna Smederna på besök till Målilla och Skrotfrag Arena.
– Det är ett väldigt bra lag vi möter, men vi ska ladda på så mycket vi bara kan och kör såklart för att vinna, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

I höstas möttes Dackarna och Eskilstuna Smederna i SM-final. Den gången drog Dackarna det längsta strået.

Säsongen 2022 har startat helt olika för fjolårets finallag. Smederna har kört fem matcher och ståtar med fem raka triumfer. För Dackarnas del har säsongsstarten inte alls blivit vad man hoppats på. Sex matcher har bara gett en seger och fem tunga förluster. Trots detta står Målillalaget på bara -16 i förarkvot.

– Det är klart att det har varit tufft, samtidigt som vi har varit nära hela tiden. Vi har haft för mycket strul och det måste vi se till att få bort. Vi ska ladda på rejält och se till att vara med från början, säger Mikael Teurnberg.

Jämfört med förra veckans förlustmatch borta mot Rospiggarna utgår Adam Ellis ur laguppställningen. Han ersätts av Nicolai Klindt, som hade förhinder senast. Klindt får den här gången bilda par med landsmannen och formstarke Rasmus Jensen. Maciej Janowski flyttas upp som ”etta” och bildar par med Jacob Thorssell.

– Det finns flera anledningar till de ändringarna. Men det handlar också om att visa att man gör något och inte bara står där utan att ändra på saker när det inte fungerar, säger Teurnberg.

Laguppställningar, Dackarna-Eskilstuna Smederna

Dackarna:

 1. Maciej Janowski

 2. Jacob Thorssell

 3. Rasmus Jensen

 4. Nicolai Klindt

 5. Brady Kurtz

 6. Ludvig Lindgren

 7. Viktor Trofimov

Eskilstuna Smederna:

 1. Robert Lambert

 2. Pontus Aspgren (R/R)

 3. Daniel Bewley

 4. Grzegorz Zengota

 5. Kacper Woryna

 6. Michael Jepsen Jensen

 7. Joel Andersson

Entréerna öppnar klockan 17.30 och matchstart är klockan 19.00.
Biljett kan lösas på arenan i samband med matchen eller förköpas på Tickster på följande länk:
https://www.tickster.com/sv/events/gc6ahkyrw4t7tmg/2022-06-14/dackarna-smederna

Dela nyheten: