Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNA TILL SLUTSPEL – NU VÄNTAR INDIANERNA I KVARTEN

Featured Image

Dackarna gjorde processen kort med Piraterna i kvällens hemmamatch på Skrotfrag Arena. Till slut blev det seger med 60-29 och nu väntar SM-kvartsfinal mot Indianerna med start på bortaplan på tisdag.

På förhand var det en gastkramande avslutning som väntade i Bauhaus-Ligan när Dackarna tog emot Piraterna från Motala. Förutsättningarna var glasklara: för att Dackarna skulle ta sig till SM-slutspel krävdes en seger med mer än två poäng.

I verkligheten blev det inte alls gastkramande, inte ens lite spännande. Ett riktigt tänt hemmalag gjorde processen kort med Piraterna och vann med utklassningssiffrorna 60-29.
Dackarna vann inte mindre än sju av kvällens 15 heat dubbelt. Många förare gjorde starka och stabila insatser. Denna gång lyfter vi fram Nicolai Klindt lite extra. Dansken har haft det tufft sedan han kom till Dackarna och har ställts över den senaste tiden. I kväll var han tillbaka i startsjuan och hade en helt annan fart på maskinerna och sig själv än tidigare. Resultatet? Full pott på sina fyra heat!

I och med segern väntar nu SM-kvartsfinal för Dackarnas del. Efter att trean Västervik valt att möta femman Rospiggarna stod det klart att det blir kvartsfinalmöte mellan Indianerna och Dackarna. Indianerna valde att börja på hemmaplan vilket ger kvartsfinalen följande utseende:

Tisdag 30/8 Indianerna – Dackarna

Tisdag 6/9 Dackarna – Indianerna

Dackarna – Piraterna 60-29

Poäng, Dackarna:

Rasmus Jensen, 9+2 (5 heat)

Jacob Thorssell, 4+1 (4)

Frederik Jakobsen, 12 (5)

Maciej Janowski, 10+3 (5)

Brady Kurtz, 12 (5)

Nicolai Klindt, 10+2 (4)

Ludvig Lindgren, 3+1 (3)

Piraterna:

Piotr Pawlicki, 5 (4)

Marcin Novak, 0 (2)

Grzegorz Walasek, 3 (4)

Luke Becker, 12 (6)

Oskar Fajfer, 7 (6)

Rasmus Broberg, 2+1 (5)

Jonathan Ejnermark, 0 (3)

Publik: 2 313

Dela nyheten: