Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNA TILL SM-SEMIFINAL – NU VÄNTAR LEJONEN

Featured Image

Dackarna tog sig utan större svårigheter vidare till SM-semifinal. Detta efter att ha besegrat Indianerna hemma på Skrotfrag Arena med 51-39 i kväll. Totalt vann Målillalaget kvartsfinalen med 100-80. Nu väntar Lejonen i SM-semifinal med start i Gislaved kommande tisdag.

Matchen såg ut att börja bra med en dubbelseger för Dackarna i det första heatet. Tyvärr fick Frederik Jakobsen problem under heatets gång och gick omkull i en sväng. I fallet drog han med sig lagkamraten Maciej Janowski och Indianernas Andreas Lyager. Jakobsen blev utesluten och tvingades omgående kasta in handduken med känningar i huvud och nacke. Lyager körde två heat under kvällen, men därefter tvingades även han bryta tävlingen.

Drog ifrån tidigt

Dackarna, som hade åtta poäng att gå på från bortamatchen, kopplade trots Jakobsens skada ett snabbt grepp om matchen. Janowski gick ut och vann omstarten i heat ett och därefter fyllde Jacob Thorssell och Ludvig Lindgren på med en femetta i heat två.

Därefter var Indianerna aldrig nära att kunna hota och efter åtta körda heat var hemmalagets ledning 31-17 och semifinal-avancemanget kändes mer eller mindre klart.Inför de fyra sista heaten ledde Dackarna med 18 poäng och till slut blev det en tolvpoängsseger i kvällens fajt. Den totala segern i kvartsfinalmötet blev 20 poäng, 100-80.

Fin insats av Thorssell

Dackarna svarade för en mycket stabil kollektiv insats, där samtliga förare bidrog med poäng. Extra kul denna kväll var det att se lagkaptenen Jacob Thorssell, som körde in 9+1 poäng på sina fem heat. Vi minns heat sju, där Jacob satte Indianernas GP-stjärna Jason Doyle på plats, lite extra.

Lejonen väntar

När det var dags för Smederna att välja motståndare i semifinalen föll deras val på Rospiggarna. Det innebär att det blir ett Smålandsderby mellan Lejonen och Dackarna i den andra semin.

Så här körs semifinalerna:

Tisdag 13/9:

Smederna-Rospiggarna

Lejonen-Dackarna

Tisdag 20/9:

Rospiggarna-Smederna

Dackarna-Lejonen

Dackarna-Indianerna 51-39 (totalt 100-80)

Poäng, Dackarna:

 1. Maciej Janowski, 10+1 (5 heat)

 2. Frederik Jakobsen, 0 (1 heat, tvingades bryta matchen efter en krasch)

 3. Rasmus Jensen, 10+1 (5)

 4. Nicolai Klindt, 8+3 (5)

 5. Brady Kurtz, 10 (5)

 6. Jacob Thorssell, 9+1 (5)

 7. Ludvig Lindgren, 4+2 (4)

Indianerna:

 1. Andreas Lyager, 2 (2 heat, tvingades bryta matchen efter en krasch)

 2. Niels-Kristian Iversen, 6+1 (4)

 3. David Bellego, 3 (4)

 4. Jason Doyle, 13 (6)

 5. Max Fricke, 13+2 (6)

 6. Christoffer Selvin, 1 (4)

 7. Jonatan Grahn, 1 (4)

Publik: 2 028

Dela nyheten: