Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dackarna värvar svensk förare – ”Kan blomma ut ordentligt”

Featured Image

Dackarna har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Den här gången handlar det om en svensk förare, nämligen 22-årige Maksymilian Bogdanowicz.
– Det är en kille som kan blomma ut ordentligt om han får förtroende och körningar, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Jacob Thorssell, Frederik Jakobsen, Rasmus Jensen och Kevin Wölbert är klara sedan tidigare. Nu kan vi även addera Maksymilian Bogdanowicz till den skaran.

Maksymilian är 22 år gammal, bosatt i Malmö och tävlade för Lejonen under 2020. Där blev det fem matcher i Bauhaus-Ligan den gångna säsongen.

– Säsongen 2020 var nog en utmaning för många förare och jag kan inte räkna den som lyckad eller framgångsrik för min egen del. Jag har fortfarande mycket att bevisa och det var en stor del utav detta jag inte lyckades med under säsongen, säger Maksymilian Bogdanowicz.

Större satsning

Han fortsätter:

– Självklart, med tiden, övergår alla misstag till erfarenhet. Därför är målet att rätta de föregående misstagen och bevisa mitt värde genom att prestera på högsta möjliga nivå. Detta driver samt motiverar mig inför nästkommande säsong. Därför har jag bestämt mig för en större satsning inför 2021. Med ett bra team och bra folk i min omgivning ser jag inga hinder i att uppnå det.

Varför föll ditt val på Dackarna?

– Viljan att satsa på mig, men även en ärlig vilja för engagemang i mig som förare. Det är sådana aspekter jag personligen värdesätter väldigt högt, därför har det en stor betydelse för mig. Just det nyligen nämnda kände jag av under vår dialog med Mikael Teurnberg, vilket övertalade mig till att bli en del av truppen inför säsongen 2021, säger Maksymilian Bogdanowicz.

Vann i Vetlanda

2021 gäller nya regler för plats nummer 6 i laguppställningen. Den platsen ska tas av en svensklicensierad förare med ett ingångssnitt under 1.000. Precis som den gångna säsongen går det också att ha en ”fri sjua” under samma premisser.

– Regelverket är att det ska vara två svenskar i uppställningen på plats 1-6 och Maksymilian passar in väldigt bra på plats sex i laget, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Maksymilian har flera års erfarenhet av körningar i polska ligan för bland annat Gniezno och Torun.

– Det är en kille som kan blomma ut ordentligt om han får förtroende och körningar. Han avslutade säsongen i oktober med seger i Claes Ivarssons Memorial i Vetlanda. Kapaciteten finns, men han behöver bli jämnare och hålla den nivån. Maksymilian kommer att fylla en viktig plats i truppen. Det finns väldigt begränsat med svenska förare i spannet 0.500-1.000 och det känns väldigt bra att Dackarna kunnat skriva ett avtal med honom, säger Mikael Teurnberg.

Maksymilian Bogdanowicz står under 2021 även skriven i Gniezno i Polen.

Dela nyheten: