Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DACKARNAS TRE GP-STJÄRNOR KÖR TISDAGENS DERBY

Featured Image

Dackarna kommer till start med starkast möjliga lag i tisdagens hemmamatch och Smålandsderby mot Vetlanda. Det innebär bland annat att GP-trion Jason Doyle, Maciej Janowski och Tai Woffinden finns med i laguppställningen.
– Kul med derby och jag hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

För första gången sedan Tai Woffinden skrev på för Dackarna får dackefansen stifta bekantskap med engelsmannen på Skrotfrag Arena på tisdag kväll. Han har tidigare kört en bortamatch. Mikael Teurnberg har valt att placera Woffinden som nummer två i uppställningen, i par med Maciej Janowski.

– Jag vill behålla paret med Jacob Thorssell och Rasmus Jensen som trea och fyra. De har kört bra tillsammans i Målilla tidigare. Och Jason Doyle funkar bra som nummer fem, motiverar Mikael Teurnberg.

Sex poängs underläge

Vi noterar att Luke Becker inte finns med i laget denna match.

– Jag känner att jag vill ge Rasmus den här matchen, han har studsat tillbaka på ett bra sätt. Luke kör dessutom i England på måndagskvällen, säger Teurnberg.

Ricky Kling har haft ett par jobbiga matcher efter sin comeback, men finns med i laget även mot Vetlanda.

– Jag har valt att ge Ricky en chans till att visa upp sig.

När Dackarna och Vetlanda möttes i Vetlanda tidigare under säsongen vann hemmalaget med 48-42. Dackarna har därmed sex poäng att hämta ikapp i jakten på bonuspoängen.

– Då hade Vetlanda det bästa laget de kan ställa på benen. Det ska bli kul med ett derby på hemmaplan och jag hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss.

Ny match på torsdag

På torsdag kör Dackarna borta mot Indianerna och det är lagets sista match i grundserien. Det lär behövas två segrar den här veckan för att chansen att avancera direkt till en SM-semifinal ska finnas kvar när övriga lag avslutar serien nästa vecka.

– Till matchen på torsdag blir det en lite förändrad laguppställning, men det återkommer vi till. Jag ser gärna att vi tar oss direkt till semifinal. Vi ska göra allt vi kan för att lyckas med det, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas lag mot Vetlanda:

  1. Maciej Janowski

  2. Tai Woffinden

  3. Jacob Thorssell

  4. Rasmus Jensen

  5. Jason Doyle

  6. Ricky Kling

  7. Max Bogdanowicz

Biljetter till matchen köps antingen på Tickster.com (förköp) eller på arenan i anslutning till matchen.

Grindarna öppnar kl. 17.30. Matchstart kl. 19.00.

Dela nyheten: