Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DAGS FÖR SM-SEMIFINAL – SÅ KÖR LAGEN I GISLAVED

Featured Image

På tisdag, 13/9, är det dags för den första SM-semifinalen. För Dackarnas del väntar bortamatch mot Lejonen i Gislaved.

I SM-kvartsfinalen lyckades Dackarna vinna båda matcherna mot Indianerna och avancerade vidare i slutspelet relativt ”enkelt”.
– Vi är oerhört nöjda med att vi slog Indianerna över två matcher. Nu laddar vi om och en bra start i Gislaved är viktig i den här semifinalserien, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Jakobsen är redo

Den första semifinalmatchen körs alltså i Gislaved, där grundserietvåan Lejonen väntar. Ett Lejonen som är storfavorit till att köra hem SM-guldet den här säsongen.

– Vi ser fram emot semifinalen och att möta storfavoriten till SM-guldet, Lejonen. Det är ett lag som nästan alla så kallad expertis tippade som mästare inför säsongen.

Hur är då läget i Dackarna?

– Vi har haft en stadigt uppåtgående formkurva under hela hösten och hoppas kunna fortsätta på den vägen under slutspelet, säger Mikael Teurnberg.
Frederik Jakobsen, som tvingades bryta matchen mot Indianerna i tisdags efter en krasch, är redo att köra matchen på tisdag. Givetvis ett mycket glädjande besked.

Returmatchen i SM-semifinalserien körs på Skrotfrag Arena i Målilla tisdagen den 20/9.

Laguppställningarna i Gislaved på tisdag:

Lejonen:

 1. Dominik Kubera

 2. Jaroslaw Hampel

 3. Bartosz Zmarzlik

 4. Jakub Miskowiak

 5. Oliver Berntzon

 6. Mathias Thörnblom

 7. Casper Henriksson

Dackarna:

 1. Maciej Janowski

 2. Frederik Jakobsen

 3. Rasmus Jensen

 4. Nicolai Klindt

 5. Brady Kurtz

 6. Ludvig Lindgren

 7. Jacob Thorssell

Dela nyheten: