Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dansk dynamit först in i Dackarnas lagbygge

Featured Image

Dackarna har under en tid jobbat med att forma en trupp för säsongen 2020. Nu kan vi presentera det första namnet. Det är med glädje vi välkomnar Frederik Jakobsen till en ny säsong i klubben.

Vi står inför en speciell säsong med helt andra förutsättningar både sportsligt och ekonomiskt än vad som var tanken för ett halvår sedan. Det gör att vi måste förhandla om samtliga förarkontrakt och bygga en trupp på nytt.

Jakobsen först ut

I dag kan vi presentera den första föraren som är klar för att köra i Dackarna 2020. Det är en kille som förra säsongen blev något av en publikfavorit på Skrotfrag Arena, nämligen den 22-årige dansken Frederik Jakobsen.

För Frederik var det aldrig någon tvekan om att han ville fortsätta i Dackarna, även med de nya förutsättningarna.
”Jag är väldigt nöjd och glad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna och att få komma tillbaka till Sverige och tävla igen”, säger Frederik Jakobsen.

”Dackehjärta”

Dansken kommer att få en viktig roll i lagbygget.

”Frederik är en mycket lovande förare och han bevisar ännu en gång att han har ett dackehjärta. När vi erbjöd honom det nya avtalet godtog han det direkt utan att pruta. Frederik kommer att få en viktig roll i årets lag”, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Jakobsen konstaterar att det har varit en märklig säsong så här långt.

”Det har varit ett märkligt år, men nu får vi i alla fall någon typ av säsong och en ny chans att köra guldet till Målilla igen. För egen del så har jag kört tre tävlingar i Polen så här långt och det har känts bättre och bättre för varje tävling. När vi kommer igång i Sverige också och det blir fler tävlingar så tror jag att det är en fördel för mig”, säger Jakobsen.

Dackarnas lagbygge 2020:
* Frederik Jakobsen

Dela nyheten: