Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dansk dynamit tar plats i Dackarna

Featured Image

Dackarna har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2021. Det handlar om den 27-årige dansken Rasmus Jensen, som närmast kommer från en stark säsong i Rospiggarna.
– Rasmus är en förare som ständigt utvecklas. Jag ser honom som en av de viktigaste kuggarna i Dackarna 2021, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Dackarna har sedan tidigare säkrat upp två viktiga pusselbitar i 2021 års lagbygge i form av Jacob Thorssell och Frederik Jakobsen. Nu adderar vi ytterligare ett starkt kort till truppen. Det handlar alltså om Rasmus Jensen, som hämtas in från Rospiggarna.
Strax bakom Thorssell
27-åringen var den gångna säsongen BAUHAUS-ligans snittmässigt 15:e bästa förare med ett snitt på 2,056. Som en jämförelse var det bara Jacob Thorssell som hade ett högre snitt i Dackarnas lag.
Du har en stark säsong bakom dig?
– Den var inte så dålig i alla fall. Nu ska jag köra på och förhoppningsvis kan jag göra det ännu bättre nästa år, säger Rasmus Jensen.
Dansken har tidigare gjort en säsong i Dackarna, 2015. Det är en helt annan förare som kommer till klubben nu.
– Jag har blivit bättre med åren och är mer redo den här gången. Jag vet vad som gäller och ser fram emot att köra för Dackarna.
Gillar banan
Anledningarna till att det nu blir Dackarna är flera. En av dem är hemmaovalen på Skrotfrag Arena.
– Jag gillar banan i Målilla. Det är en stor del i mitt beslut. Det känns också bra att vara i en klubb där jag har närmare hem till Danmark än vad som var fallet med Hallstavik. Att köra i Hallstavik på tisdagen och i Danmark på onsdagen var inte helt enkelt. Jag tycker också att de lagförslag som ”Micke” (Teurnberg) har visat mig ser bra ut. Man vill ju vara i ett lag som kan vinna och jag tycker att det ser spännande ut, säger Rasmus Jensen.
Stor erfarenhet
Mikael Teurnberg är förstås nöjd med att ha rott Jensens påskrift i hamn.
– Jag är mycket glad att vi lyckades få Rasmus underskrift. Han har varit hårt uppvaktad av flera klubbar i den svenska ligan. Jag ser en oerhörd utvecklingspotential i Rasmus. Han har tagit stora steg de senaste åren och utvecklats till en internationell toppåkare. Jag är inte ett dugg förvånad om vi ser honom i GP-serien om ett par år, säger Mikael Teurnberg och fortsätter:
– Rasmus har stor erfarenhet av de svenska banorna och har varit en stadig poängplockare med tvåsiffrigt i varje match, utom en, i BAUHAUS-ligan under 2020. Han har också varit en stark poängplockare i E Winner Leauge i Polen för sitt lag Gdansk, där Rasmus har skrivit ett nytt kontrakt för 2021.

Dela nyheten: