Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Danske Matias Nielsen ny i Dackarna

Featured Image

Frederik Jakobsen och Hans Andersen finns i Dackarnas trupp sedan tidigare. Nu kan vi presentera en tredje dansk förare; 21-årige Matias Nielsen.

Matias Nielsen, född 1999, blir förare nummer åtta att skrivas in i Dackarnas trupp inför säsongen 2020.

Tanken var att Matias skulle ha varit heltidsproffs i speedway den här säsongen. Men precis som för många andra ändrades förutsättningarna när Corona-pandemin spred sig i världen. Det har istället gjort att Matias har fått hitta ett arbete vid sidan av speedwayen för att kunna betala sina mekaniker.

Seriös förare

Från början var tanken att han skulle ha kört för Vargarna i Allsvenskan. Den serien kommer dock inte att köras i år och nu blir det istället Dackarna och Bauhaus-Ligan.

”Jag är väldigt glad för att den här möjligheten har dykt upp och att jag nu blir en del av Dackarna”, säger Matias Nielsen.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson:
”Det är efter rekommendationer från kontakter i Danmark som vi har signat Matias. Det är en seriöst satsande förare. Hos oss kommer han framförallt att vara back up och finnas tillgänglig om det behövs”.

Vårt senaste nyförvärv har haft en hel del otur i år då även hans danska lag, Esbjerg, har dragit sig ur ligan. I Polen har han kontrakt med Torun.

Dackarnas lagbygge 2020:
* Frederik Jakobsen
* Oliver Berntzon
* Hans Andersen
* Jacob Thorssell
* Joel Kling
* Avon Van Dyck
* Theo Johansson
* Matias Nielsen

Dela nyheten: