Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

DANSKE STJÄRNAN STANNAR I DACKARNA – ”ETT ENKELT VAL”

Featured Image

Rasmus Jensen var Dackarnas bästa förare under 2022. Nu står det klart att den snart 29-årige dansken stannar i Dackarna över 2023. Det blir hans tredje säsong i Målillaklubben.
– Det var ett enkelt beslut att stanna i Dackarna, säger Rasmus Jensen.

Rasmus Jensen värvades från Rospiggarna till Dackarna inför säsongen 2021 och har definitivt inte gjort någon besviken. Under den nyligen avslutade säsongen var Jensen Dackarnas bästa förare med ett snitt på 1,973.

– Rasmus har varit ryggraden i laget under året och har stått för makalösa körningar och har varit den som hela tiden levererat poäng. Han har fått den utvecklingskurva som jag förutspådde när jag som ny lagledare värvade honom från Rospiggarna. Jag är övertygad om att Rasmus kommer fortsätta utvecklas, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Fina resultat

Rasmus Jensen tar inte till några stora ord när det kommer till säsongen 2022. Han hoppas förstås kunna ta ytterligare ett kliv i karriären kommande år.

– Säsongen för egen del var ganska okej. När det gäller att fortsätta i Dackarna så var det ett enkelt beslut för mig, säger Jensen.

Mikael Teurnberg är förstås mycket nöjd med att ha gjort klart med ett nytt år i Dackarna för dansken.

– Efter ytterligare en stark säsong från Rasmus så är det givetvis jätteskönt att han har valt att skriva på för ett tredje år i klubben. Rasmus blev snittetta i Dackarna 2022 och har etablerat sig i världstoppen under året. Han blev bland annat femma i Danmarks GP som wildcard, trea i den prestigefyllda guldhjälmen i höstas, sexa i EM-serien och dansk individuell mästare, konstetarer Teurnberg.

Dackarnas trupp 2023 just nu:

Rasmus Jensen, snitt: 1,973

Filip Hjelmland, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Dela nyheten: