Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

De individuella SM-finalerna 2021 körs på Skrotfrag Arena i Målilla

Featured Image

I dag fick vi beskedet från Svemo att Målilla MK och Dackarna får ta hand om arrangörskapet för SM-, JSM- och USM-finalerna 2021.
– Det är med glädje och stolthet vi mottog det beskedet, säger Mikael Teurnberg, marknadsansvarig i Dackarna.

Målilla MK och Dackarna stod som arrangör för de tre individuella SM-finalerna 2020. Förutsättningarna blev dock inte alls som tänkt då vi inte fick ta in någon publik på arenan på grund av Corona-pandemin.

För en tid sedan bestämde vi oss för att ansöka om att få arrangera de individuella SM-finalerna även 2021.

I dag kom beskedet från Svemo, som skriver följande i ett pressmeddelande:

”Efter genomgång av inkomna ansökningar om att få arrangera SM-finalerna i speedway 2021 har Svemo Track Racing idag torsdag den 17 december beslutat att tilldela Målilla MK arrangemangen.
Datum för SM-finalen är tisdag den 13 juli (reservdag onsdag 14/7). USM/JSM finalerna körs lördag den 31 juli (reservdag söndag 1/8).
Målilla MK arrangerade finalerna även i år dock utan publik med anledning av de restriktioner som gällde vid tillfället. Eftersom klubben har valt att ansöka om att få arrangera SM-finalerna igen 2021 så känner vi att dom är värda en ny chans, förhoppningsvis med publik denna gång.
Vi hoppas verkligen att läget ser bättre ut i juli månad nästa år gällande restriktioner så att publiken kan få njuta av SM-finalerna på plats på Skrotfrag Arena, säger Tony Olsson, Grenchef Svemo Track Racing”.

Befäster klubbens position

Mikael Teurnberg, marknadsansvarig i Dackarna:

– Det är med glädje och stolthet som vi idag fick beskedet att SM-finalen kommer att köras i Målilla även 2021. Tilldelningen av SM-finalen samtidigt som Dackarna kommer att arrangera Sveriges enda GP-tävling drygt en månad senare bekräftar att Dackarna befäster sin position som topparrangör av mästerskapstävlingar av större rang.

Dela nyheten: