Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Doyle tillbaka i derbyt mot Vetlanda – ”En extra krydda för mig”

Featured Image

Dackarna förändrar i laget till tisdagens Smålandsderby borta mot Vetlanda. Jason Doyle är tillbaka i laget och han ersätter Frederik Jakobsen.
– Det blir en extra krydda för mig att vara med i ett riktigt Smålandsderby. Matcherna mellan Dackarna och Vetlanda är något extra, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Inför matchen i Vetlanda på tisdag hittar vi Dackarna som tvåa i Bauhaus-Ligan. Vetlanda å sin sida ligger sjua, men är bara tre poäng bakom Dackarna och har en match mindre körd. Vi lär kunna räkna med ett häftigt derbymöte och vi hoppas att många dackefans hittar till Vetlanda för att stötta oss.

– Det blir en tuff match mot ett hemmastarkt Vetlanda. Det har alltid varit tufft att åka dit. Dessutom är det här den starkaste derbymatchen i Bauhaus-Ligan där det skiljer knappt fem mil mellan orterna, säger Mikael Teurnberg.

Doyle tillbaka

Mikael Teurnberg har valt att mönstra följande lag i matchen mot Vetlanda:

  1. Maciej Janowski

  2. Luke Becker

  3. Rasmus Jensen

  4. Jacob Thorssell

  5. Jason Doyle

  6. Sammy van Dyck

  7. Max Bogdanowicz

– Jag väljer att ändra lite i laget sedan senaste matchen mot Piraterna. Doyle är tillgänglig igen och kommer tillbaka in i laget och det gör att Jacob flyttar upp som partner till Rasmus. Det är ett bra par som har varit starka tillsammans i de tre inledande matcherna. I och med Doyles återkomst ska någon av de utländska förarna stå utanför laget på tisdag och den här gången blir det Frederik Jakobsen som får göra det.

Hemmasonen Sammy van Dyck återfinns även denna gång som nummer sex i laguppställningen.

– Sammy körde inspirerat i tisdags och gjorde en bra debuttävling i högsta serien så han får förnyat förtroende, säger Teurnberg.

Dela nyheten: