Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

FEM VM-FÖRARE PÅ STARTLINJEN I TISDAGENS SM-SEMIFINAL I MÅLILLA

Featured Image

Semifinal-mötet och länsderbyt mellan Dackarna och Västervik kommer att bli något alldeles extra. Det är två väldigt starka lag som ställs mot varandra. När den första matchen körs på Skrotfrag Arena i Målilla på tisdag kväll finns hela fem VM-förare på startlinjen – och där samtliga är bland de nio främsta i GP-serien!

Dackarna tog sig till semifinalen genom att besegra Lejonen på ett relativt enkelt sätt. Västervik blev tvåa i grundserien och kliver därmed in i SM-slutspelet i semifinalen.

Det är två otroligt bra speedwaylag som ställs mot varandra i Målilla på tisdag kväll och i Västervik på onsdag kväll.

Värt att notera är att i matchen i Målilla finns hela fem VM-förare på plats. Det handlar om Dackarnas Tai Woffinden, Maciej Janowski och Jason Doyle samt Västerviks Artem Laguta (leder GP-serien inför de två sista deltävlingarna) och Fredrik Lindgren. Dessutom är Västerviks Pawel Przedpelski klar för GP-serien 2022. Där bakom finns också ett koppel vassa förare i båda lagen. Allt talar för att det blir en holmgång utöver det vanliga.

– Det kommer att bli otroligt tufft och det kommer handla om tillfälligheter, man har inte råd med misstag. Vi vill ha en bra start hemma och komma in i ett bra flyt och få det att rulla på. Vi har haft en bra säsong och det är det här man har längtat efter, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Samma lag

Dackarna kommer till tisdagens hemmamatch med samma ”sjua” som förra veckan mot Lejonen.

– Vi kör vidare med exakt samma lag. Paren är inkörda och det stämmer bra mellan dem. Vi gjorde en bra match mot Lejonen i tisdags och den känslan vill jag att vi behåller. Nu har vi fullt fokus på de 30 heat som ska köras, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas lag:

 1. Tai Woffinden

 2. Maciej Janowski

 3. Jacob Thorssell

 4. Rasmus Jensen

 5. Jason Doyle

 6. Ricky Kling

 7. Avon van Dyck

Västerviks lag:

 1. Artem Laguta

 2. Bartosz Smektala

 3. Vadim Tarasenko

 4. Fredrik Lindgren

 5. Pawel Przedpelski

 6. Anton Karlsson

 7. Noel Wahlqvist

Biljetter till matchen kan du köpa antingen som förköp på Tickster eller i entrén i samband med matchen. Matchstart kl. 19.00. Grindarna öppnar kl. 17.30.

Länk till Tickster:

https://secure.tickster.com/sv/ww161lwkylk47g7/products

Dela nyheten: