Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

FORMSTARK FREDERIK JAKOBSEN TILLBAKA I DACKARNA

Featured Image

Publikfavoriten Frederik Jakobsen återvänder till Dackarna. Dansken blir vårt sista drag i kampen om en plats i SM-slutspslet och går allt som det ska kör han i tisdagens hemmamatch mot Masarna.
– Jag har sagt nej till flera svenska klubbar, men när Dackarna hörde av sig tog det inte lång tid innan jag sa ja, säger Frederik Jakobsen.

Frederik Jakobsen har gjort flera säsonger i Dackarna tidigare, senast 2021. Den 24-årige dansken är en skicklig förare som aldrig ger upp ett heat. Detta adderat med att Frederik är en mycket trevlig kille gjorde honom snabbt populär bland Dackarnas supportrar.

Till den här säsongen valde Frederik att skriva på för Grudziadz i den polska Ekstraligan, hans hittills första säsong i den ligan. Reglerna i Polen gjorde att han bara kunde köra i ytterligare en klubb och då föll valet på Fjelsted i Danmark. Därmed var en fortsättning i Dackarna inte möjlig – men nu är Frederik Jakobsen tillbaka! Säsongen för Grudziadz är nämligen över och nu ansluter dansken istället till både Dackarna samt King´s Lynn i brittiska Premiership.

– Jag har haft en bra säsong, förmodligen den bästa i min karriär så här långt. Detta trots att mina individuella mål inte riktigt har blivit uppfyllda, men jag har ju en hel del år kvar som speedwayförare där jag kan fixa det, konstaterar Frederik Jakobsen.

Hur känns det att återvända till Dackarna?

– Jag är mer än lycklig över att vara tillbaka i Dackarna! Min plan var att inte köra i Sverige i år. Flera svenska klubbar har hört av sig, men jag har tackat nej till dem. Men när Dackarna hörde av sig var det skillnad, då tog det inte lång tid för mig att säga ja.

Räknar med debut på tisdag

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg berättar hur tankarna har gått kring att göra en sista förändring i truppen inför slutspurten av Bauhaus-Ligan.

– Vi har letat och kontaktat flera förare under den senaste månaden för att försöka förstärka laget innan transferfönstret stängde 31 juli. Med ett högt ingångssnitt på laget och begränsningar för förare i Ekstraliga i Polen har det inte varit enkelt. Men när möjligheten att få in Frederik Jakobsen i laget dök upp öppnade det upp sig. Det känns bra att kunna få in en förare av Frederiks kaliber på en väldigt begränsad transfermarknad. Extra positivt för oss är att han känner till klubben och hemmabanan efter flera säsonger i Dackarna.

Frederik Jakobsen har haft en fin utveckling under säsongen. Den senaste tiden har han visat mycket fin form i både Danmark och Polen och så sent som i fredags körde han in 14 poäng för Grudziadz i deras säsongsavslutning.

– Frederik har haft ett bra år i både Danmark och Polen och har kört till sig ett snitt på över 1,6 poäng per heat i den tuffa polska ligan. Vi räknar med att han gör säsongsdebut hemma mot Masarna på tisdag, säger Mikael Teurnberg.

Den förare som skrivs ut ur Dackarnas trupp är Adam Ellis, som istället ansluter till Rospiggarna.

Dela nyheten: