Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

FRANSKT SIST IN I TRUPPEN

Featured Image

Dackarna har gjort klart med sitt tredje nyförvärv till säsongen 2024. Det handlar om den 30-årige fransmannen David Bellego.

– Han har alla förutsättningar att blomma ut till en världsförare, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.
David Bellego kommer närmast från Västervik som han representerade under 2023, fransmannen har även kört för Masarna och Indianerna tidigare i Bauhaus-ligan.
-David är en förare som jag har följt under flera år och har en väldigt hög högsta nivå.
Efter en tuff säsong 2023 så är fransmannen redo att studsa tillbaka säger lagledare Mikael Teurnberg. David Bellego kommer in på snittet 1,385p/heat.
-David har kört i Sverige under flera säsonger och är bekant med banorna i ligan.
I den Polska ligan kommer David att representera Tarnow.

David Bellego ser fram emot att få representera Dackarna 2024.
-Jag är mycket glad att få representera dom regerande svenska mästarna Dackarna. I mina ögon är Dackarnas hemmabana en av dom bästa banorna i Sverige.
Har alltid tyckt om att köra på banan i Målilla. Ser fram emot säsongen i en ny klubb och förhoppningsvis slåss om medaljerna.
Mina mål för 2024 är att kvalificera mig igen för SEC, har kört där fyra säsonger som reguljär SEC förare. Samtidigt ta så många poäng som möjligt för mina klubblag.

Truppen klar
Med David Bellegos underskrift är nu Dackarnas trupp 2024 klar. Sista dagen att anmäla truppen är 28 februari. Sedan går det att göra ändringar men då med transferkort.

Lagledare Mikael Teurnbergs ord om truppen
-Vi har fått ihop ett jämnt och bra lag med stora utvecklingsmöjligheter på alla förarna, ska bli speciellt intressant att följa våra tre nyförvärv Timo Lahti, Ryan Douglas och David Bellego som alla har hög potential och stora möjligheter att bli snittraketer 2024.

-Kvartetten Daniel Bewley, Brady Kurtz, Andzejs Lebedevs och Rasmus Jensen är i sin bästa ålder mellan 26 – 30 år och utvecklas hela tiden steg för steg och kommer att plocka massor av poäng i Dackarna under säsongen.

-Filip Hjelmland står inför en säsong som kan bli hans stora genombrott, efter en lyckad säsong 2023 känns det som Filip nu är mogen att ta nästa stora steg i sin karriär.

-Ungdomarna Avon van Dyck och Noel Wahlqvist är på väg upp i sina karriärer och ska nu försöka att etablera sig på allvar i Bauhaus-ligan 2024.

Dackarnas trupp 2024

Daniel Bewley England, 2.082

Brady Kurtz Australien, 1,789

Andzejs Lebedevs Lettland, 1.787

Rasmus Jensen Danmark, 1,782

Ryan Douglas Australien, 1.404

David Bellego Frankrike 1,385

Timo Lahti Sverige 1,370

Filip Hjelmland Sverige, 1.152

Noel Wahlquist Sverige, 0.500

Avon van Dyck Sverige, 0.500

Dela nyheten: