Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

GP-STJÄRNA STANNAR!

Featured Image

Förarna verkar vilja stanna kvar i Dackarna och försvara guldet. Ännu en förare väljer att förlänga sitt kontrakt med oss.

GP-STJÄRNAN DANIEL BEWLEY STANNAR I DACKARNA
För en månad sedan var Daniel Bewley en av de stora hjältarna när Dackarna körde hem SM-guldet. Nu står det klart att den 24-årige britten kör i Målilla-klubben även nästa säsong.

– Dan är en av dem som kommer att utmana Bartosz Zmarzlik om VM-guldet 2024, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.
Daniel Bewley anslöt till Dackarna från Smederna till säsongen 2023. Britten gjorde knappast någon dackesupporter besviken under säsongens gång. Med poängsnittet 2,082 var han lagets bästa förare.

– Jag är givetvis jätteglad att Dan Bewley har skrivit på för ytterligare en säsong i Dackarna. Den gångna säsongen var han vår klart bästa förare poängmässigt och gjorde också en rad tävlingar med matchavgörande insatser, säger Mikael Teurnberg.

Lagets spjutspets
Under årets gång vann Bewley dessutom Grand Prix-tävlingen som kördes på Skrotfrag Arena i Målilla. Han slutade som totalsjua i GP-serien och fick strax efter säsongens slut ett wildcard till nästa års GP-serie. Ett wildcard har som bekant även Andzejs Lebedevs, som också han har förlängt med Dackarna över 2024, fått.

– Trots sin ringa ålder är Dan en av världens bästa förare och han har utvecklats till att bli en allt mer stabil förare på absolut högsta nivå. Han är vår spjutspets som kan gå in i heat 15 och vinna mot vilken förare som helst.

Mikael Teurnberg konstaterar också att Bewley är en härlig personlighet att ha i ett lag.
– Han är en lättsam kille som smält in väldigt bra i laget. Att han dessutom var en starkt bidragande orsak till att guldet hamnade i Målilla gör förstås känslan ännu bättre.
.
Dackarnas trupp så här långt:

Dan Bewley 2,082
Andzejs Lebedevs 1,787
Filip Hjelmland 1,152

Dela nyheten: