Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

HÄR ÄR LAGEN I TISDAGENS LÄNSDERBY I MÅLILLA

Featured Image

Lagen till tisdagens (31/5) länsderby mellan Dackarna och Västervik är nu officiella. Matchen, som körs på Skrotfrag Arena i Målilla, kan definitivt bli något alldeles extra. I Dackarna kan noteras att nyförvärvet Nicolai Klindt kör med nummer två på ryggen.

– Vi hade några riktiga bataljer mot Västervik förra året och det här är en av årets tuffaste matcher. Västervik är ett starkt lag, men vi laddar givetvis för att vinna matchen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Att Nicolai Klindt skulle få chansen direkt var ett enkelt val för Teurnberg.

– Jag kände att jag ville ha in Nicolai direkt, han går in som ”tvåa” på tisdag.

Lite mer osäkert var det vem som skulle få chansen på reservplats tillsammans med Ludvig Lindgren. Valet föll på Viktor Trofimov.

– Trofimov åkte i vår senaste hemmamatch och jag tyckte att han kom in i det mer och mer. Att han får chansen nu grundar sig på att han har gjort en match på banan tidigare. Nu kör han på reservplats och jag hoppas att han tar tillvara på chansen, säger Mikael Teurnberg.

Laguppställningar i länsderbyt:

Dackarna

 1. Brady Kurtz

 2. Nicolai Klindt

 3. Jacob Thorssell

 4. Rasmus Jensen

 5. Maciej Janowski

 6. Ludvig Lindgren

 7. Viktor Trofimov

Västervik

 1. Bartosz Smektala

 2. Pawel Przedpelski

 3. Fredrik Lindgren

 4. Gleb Chugunov

 5. Kenneth Bjerre

 6. Anton Karlsson

 7. Peter Ljung

Dela nyheten: