Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

HÄR ÄR LAGET SOM SKA TA DACKARNA TILL SM-SEMIFINAL PÅ TISDAG

Featured Image

På tisdag (21/9) körs den andra och avgörande SM-kvartsfinalen mellan Dackarna och Lejonen på Skrotfrag Arena i Målilla. Det är nu klart hur de båda lagen formerar sina ”sjuor” till tisdagskvällen.

Dackarna vann den första SM-kvartsfinalen i Gislaved förra veckan med 48-42. Därmed har Målilla-laget sex poäng att gå på till returen på hemma-ovalen på tisdag.

– Det blir en thriller och det gäller att vara på bettet från start och hela vägen in i mål. Det är 15 heat som ska köras och det är fullt fokus på det som gäller, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Hur ser du på läget med sex poängs överläge inför returen?

– Sex poäng kan vara både mycket och lite. Tar Lejonen en femetta direkt är det nästan uppätet. Å andra sidan, om vi tar ett par 4-2:or tidigt kan ledningen vara tio poäng. Att köra på resultatet går inte utan vi går all in för att vinna matchen. Sen är det klart att jag hellre har sex poängs överläge än att vara sex poäng minus inför starten av matchen.

Dackarna gör två förändringar i laget jämfört med matchen förra veckan. Den ena är att Rasmus Jensen ersätter Luke Becker och den andra att Avon van Dyck kommer in istället för Max Bogdanowicz.

– När det gäller Rasmus Jensen och Luke Becker så är det, som jag har sagt tidigare, väldigt jämnt mellan dem. Vi försöker hålla igång båda två. Rasmus har kört väldigt bra på hemmaplan, där har han varit bland de bättre i laget. Jag hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas lag:

 1. Tai Woffinden

 2. Maciej Janowski

 3. Jacob Thorssell

 4. Rasmus Jensen

 5. Jason Doyle

 6. Ricky Kling

 7. Avon van Dyck

Lejonens lag:

 1. Oliver Berntzon

 2. Robert Lambert

 3. Nikolai Klindt

 4. Jakub Miskowiak

 5. Rohan Tungate

 6. Linus Eklöf

 7. Casper Henriksson

Biljetter förköper du på Tickster eller i entrén på arenan i samband med matchen!
Matchstart kl. 19.00. Grindarna öppnar kl. 17.30.

Länk till Tickster: https://secure.tickster.com/sv/uj35z677fwfu23a/products

Dela nyheten: