Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Hårt jobb för Dackarna inför starten av Bauhaus-Ligan

Featured Image

Starten av Bauhaus-Ligan i speedway närmar sig med stormsteg. För Dackarna och övriga klubbar i den högsta serien pågår nu ett intensivt arbete på flera plan för att få ihop säsongen.

För en tid sedan togs beslutet att köra igång Bauhaus-Ligan den 11 augusti. Just nu jobbas det hårt bakom kulisserna för att få allt klart till seriestarten. Tyngdpunkten ligger förstås på arbetet med att få säsongen att gå ihop ekonomiskt.

Ingen publik

Som ni vet så får vi i skrivande stund inte ta in publik på arenan och vi behöver därmed planera för en säsong som i värsta fall kan bli helt fri från publikintäkter.
– Det smärtar att, som det ser ut nu, inte kunna välkomna vår trogna publik till Skrotfrag Arena. Men läget i världen ser ut som det gör så vi både hoppas och tror att alla har förståelse för detta, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

”Fantastiskt stöd”

När det gäller den ekonomiska biten i klubben är läget förstås tufft, men vi känner ett starkt stöd från våra samarbetspartners.
– Vi har ett fantastiskt stöd från näringslivet och det är vi oerhört tacksamma för. Det är dessutom ett måste för att vi ska klara av detta, säger Tomas Karlsson.
Ett fantastiskt stöd har Dackarna också haft från sina supportrar. Under våren gav ”Dackeupproret” en inkomst för föreningen på runt 170 000 kronor. Tillsammans med privatsponsringen i 1000-klubben har det gett en inkomst på över 200 000 kronor.

Fansen ställer upp

Dessutom har intresset för de försäljningar av supporterprylar som har gjorts i Målilla, Virserum, Hultsfred, Vimmerby och Oskarshamn varit över förväntan. Det tillkommer också hela tiden nya namn i vårt fifty-fifty-lotteri Dackedraget och vi ser också att det tillkommer nya medlemmar i föreningen.
Vid Dackarnas hemmamatcher i grundserien kommer fansen ha chansen att köpa ”soffbiljetter” för att stötta Dackarna hemifrån. ”Soffbiljetter” kommer även att säljas till SM-finalen, som körs på Skrotfrag Arena den 23 juli.
– Det stora stöd som vi har haft från våra fans sticker verkligen ut i speedwaysverige. Vi är tacksamma och ödmjuka över detta och hoppas på supportrarnas fortsatta stöd. Det är avgörande för oss, säger Tomas Karlsson.

Kontrakten förhandlas om

När det gäller förartruppen arbetar vi just nu med att förhandla om kontrakten för att få en ekonomiskt hållbar verklighet. Det återstår att se vilka förare som kommer att ingå i laget vid premiären i Bauhaus-Ligan den 11 augusti. Vi återkommer förstås med detta så fort vi har något nytt att berätta.

Vi har tidigare gått ut med information om att all vår personal varslats om uppsägning på grund av rådande läge. Då vi nu har fått klartecken att komma igång med en begränsad tävlingssäsong så har delar av personalen återanställts före uppsägningstidens utgång.

Dela nyheten: