Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

HJELMLAND FÖRSTA PUSSELBITEN I DACKARNAS LAGBYGGE TILL 2023

Featured Image

Innan säsongen ens är slut har Dackarna lagt den första pusselbiten i lagbygget till säsongen 2023. 24-årige Filip Hjelmland har skrivit på ett 1+1-årskontrakt med klubben.
– För mig handlar det om att hitta tryggheten och jag vet att Dackarna vill satsa på mig, säger Filip Hjelmland.

Mariannelundssonen Filip Hjelmland har haft en minst sagt märklig säsong. Den började med att hans svenska klubb Vetlanda gick i konkurs strax innan säsongsstarten.

– Det var något jag inte ens hade kunnat tänka mig skulle kunna hända. Och något som inte fick hända med all den planering som gjorts inför säsongen. När det blev som det blev fick jag fokusera på körningen i Polen istället. Jag tycker att det började bra där, men sen kom en skada som gjorde att säsongen drog iväg ytterligare och det blev en hel del rehab, säger Filip Hjelmland.

”Jättekul och bra för klubben”

Under sommaren skrev Filip Hjelmland på ett kontrakt med moderklubben Dackarna. Sedan dess har han kört fyra matcher med ett snitt på 0,867.

Reglementet gör att Filip Hjelmland går in i säsongen 2023 med snittet 0,500 och tanken är att han ska få en större roll i Dackarna nästa säsong.

– Filip har inte fått åka så mycket i år. Det handlar inte om att han har åkt dåligt utan han har haft sitt snitt lite emot sig och han var inte med i vårt lagbygge från start. Nästa säsong blir det något helt annat där han är tänkt för en plats i startsjuan, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

– Filip kommer att bli viktig för oss. Det är också jättekul och bra för klubben med en förare med lokal anknytning, fortsätter Teurnberg.

Tillbaka till grunderna

Filip Hjelmland är tillfreds med att redan nu ha ett kontrakt i Bauhaus-Ligan på plats.

– Det känns absolut jättekul att vi kommit tillbaka till moderklubben. Jag ser fram emot nästa säsong och jag kommer att ladda på för fullt. För mig handlar det om att hitta tryggheten och jag vet att Dackarna vill satsa på mig. Det i sin tur bygger självförtroende och en bra grund för att kunna utvecklas vidare.

Hur kommer du att förbereda dig i vinter?

– Det blir mycket att gå tillbaka till grunderna. Jag kommer att lägga fokus på den fysiska delen och även det mentala för att vara 100 procent redo när det är dags. Sen blir det givetvis att testa en del grejer som har med cyklarna och det maskinella att göra, säger Filip Hjelmland.

Dackarnas trupp 2023 just nu:

Filip Hjelmland, snitt: 0,500

Dela nyheten: