Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inga speedwaymatcher i BAUHAUS-ligan under juni månad

Featured Image

De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har tillsammans med förbundet Svemo tidigare presenterat fem olika startalternativ för ligan i juni månad. Utifrån dagens situation runt Coronapandemin stryks nu samtliga dessa alternativ. ”Det är inte rimligt att serien kan starta under juni med hänsyn till dagens myndighetsbegräsningar och därför väljer vi att stryka dessa datum och istället förbereda oss på en start i juli”, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

Under våren har ett flertal olika scenario om start av BAUHAUS-ligan kommunicerats. Efterhand som myndigheternas restriktioner kvarstår är det inte längre relevant att planera för en start i juni. Utan de intäkter som publiken tillför klubbarna kan säsongen inte genomföras och många sponsorsamarbeten bygger också på att människor bereds tillgång till arenorna.
”Vi är fortsatt optimistiska till att kunna genomföra serien i år om än med senare start. Exakt hur den ska se ut är för tidigt att uttala sig om givet alla frågetecken just nu kring resor, karantäner och publika event, men när detta klarnar kommer vi ganska snabbt kunna vara igång”, säger Holmstrand. ”Vi hoppas och tror också att myndigheterna snart måste börja differentiera restriktionerna. Det är inte rimligt att du kan vara 1000-tals besökare samtidigt t.ex. i ett köpcentrum inomhus samtidigt som du inte kan bedriva ett idrottsevenemang på enorma ytor utomhus med samma antal deltagande människor”, fortsätter Holmstrand.
Europas länder börjar nu förbereda sig för att öppna upp sakta efter månader av nedstängning. Hur det påverkar möjligheten att resa och därmed också tillgången på förare för de svenska klubbarna är än så länge oklart. Genom att redan nu besluta att inte starta verksamheten under juni skapas tid för att få mer klarhet i hur förutsättningarna ser ut den dagen serien kan starta. Dialogen med Svemo förs löpande och alla inblandade är fast beslutna om att göra vad som krävs för att verksamheten ska kunna komma igång så snart möjligheten finns.
”Efterhand som restriktionerna i Sverige och övriga Europa lättar kommer vi att se över vår verksamhet för att få tillstånd att starta. Vi tittar också på hur övriga idrotter agerar och likt fotbollsallsvenskans olika åtgärder kan vi t.ex. snabbt anpassa våra arenor för att kunna ta emot vår ordinarie publik på ett tryggt och säkert sätt.” avslutar Mikael Holmstrand.

Dela nyheten: