Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

JANOWSKI MAGISK NÄR DACKARNA VANN INFÖR HEMMAPUBLIKEN

Featured Image

Maciej ”Magic” Janowski visade prov på magi i Dackarnas hemmapremiär mot Indianerna. Den polska VM-stjärnan svarade för flera läckra styrningar och körde in maximala 15 poäng när Dackarna vann med 49-41.

Det blev en match som troligen var precis i publikens smak. Till en början böljade ledningen fram och tillbaka och med ett avgörande först i det näst sista heatet. Dessutom med Dackarna som segrare. En härlig kväll, helt enkelt!

Fram och tillbaka

Nyförvärven Brady Kurtz och Adam Ellis fick en tuff start på Skrotfrag Arena då de fick släppa en 5-1:a emot sig i det första heatet. Två andra nyförvärv, Ludvig Lindgren och Alexander Woentin, gjorde precis tvärtom när de körde in en dubbelseger i matchens andra heat.
Totalt sett var det ändå gästerna från Kumla som startade starkast och efter fem heat var Indianerna i ledningen med 17-13.

Dackarna kom dock tillbaka starkt, men det dröjde till det elfte heatet innan Maciej Janowski och Rasmus Jensen såg till att hemmalaget för första gången gick upp i ledningen i matchen.

Thorssell/Jensen avgjorde

Just Janowski klev verkligen fram denna kväll med heatsegrar i heat 9, 11, 13 och 15. Lägg till en ”trea” i heat 4 så blev det alltså maximala 15 poäng för ”Magic” denna kväll.
Matchavgörandet kom dock i heat 14, matchens näst sista, när Jacob Thorssell och Rasmus Jensen tog en dubbelseger mot indianduon David Bellego och Krzysztof Kasprzak.

Nästa match för Dackarna är borta mot Masarna tisdagen den 17 maj.
Två dagar senare, torsdagen den 19 maj, tar Dackarna emot Lejonen i ett Smålandsderby på Skrotfrag Arena i Målilla.

Dackarna – Indianerna 49-41

Poäng, Dackarna:

 1. Brady Kurtz, 8 (5 heat)

 2. Adam Ellis, 3 (4)

 3. Jacob Thorssell, 9+1 (5)

 4. Rasmus Jensen, 8+2 (5)

 5. Maciej Janowski, 15 (5)

 6. Ludvig Lindgren, 4 (3)

 7. Alexander Woentin, 2+1 (3)

Indianerna:

 1. Krzysztof Kasprzak, 5+1 (5)

 2. Niels-Kristian Iversen, 4+1 (4)

 3. Chris Holder, 6+1 (5)

 4. David Bellego, 11+1 (5)

 5. Max Fricke, 11 (5)

 6. Gustav Grahn, 3+1 (3)

 7. Jonatan Grahn, 0 (3)

**Publik: ** 2 012

Dela nyheten: