Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

KAPTEN THORSSELL STANNAR I DACKARNA

Featured Image

Mitt under kvällens guldfest på Skrotfrag Arena kom beskedet som Dackarnas supportrar väntat på. Nämligen det att lagkaptenen Jacob Thorssell har kritat på för en ny säsong i klubben.
– Jacob gjorde en fantastisk säsong och jag tror att han kan utvecklas ännu mer, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Tillsammans med Rasmus Jensen bildade Jacob Thorssell ett fruktat par under säsongen 2021, inte minst under SM-slutspelet. De båda var högst bidragande till att Dackarna kunde köra hem sitt första SM-guld sedan 2007.

Rasmus Jensen skrev på ett nytt kontrakt för en tid sedan och nu kan vi med stor glädje meddela att Jacob Thorssell har gjort detsamma. Därmed är Åtvidabergssonen klar för sin fjärde raka säsong i Målillaklubben.

– Jacob var en viktig pjäs i laget under guldsäsongen och det känns verkligen skönt att vi får behålla honom. Han är en av de bästa svenska förarna och jag tror inte att han har nått sin topp än, säger Mikael Teurnberg.

Två guld tillsammans

Det står också klart att 28-årige Thorssell fortsätter i rollen som lagkapten.

– Jag gillar verkligen att jobba med Jacob. Vi har tre säsonger i Rospiggarna och en säsong i Dackarna bakom oss och har vunnit två SM-guld tillsammans. Under säsongen som gick tog Jacob stort ansvar och han visade en oerhörd vilja att ta det där efterlängtade SM-guldet, säger Teurnberg.

Jacob Thorssell går in i den nya säsongen med snittet 1,878.

Var 2021 rentav din bästa säsong i karriären så här långt?

– Ja, det skulle jag nog faktiskt säga att det var. Jag hittade en jämnhet och plockade tvåsiffrigt i nästan alla matcher. Jag är väldigt nöjd med mina prestationer i både Sverige och Polen, säger Jacob Thorssell.

”Satt verkligen bra”

Detta trots att han åkte på en tuff smäll i den individuella SM-finalen i Målilla i juli.

– Det var en jäkla smäll. Att ändå kunna komma tillbaka till samma form som innan kraschen och hålla i det hela säsongen kändes verkligen bra.

Lite extra kul känns det förstås att kunna presentera en fortsättning i klubben för Jacob just i kväll, när vi firar guldet på nytt.

– Det satt verkligen bra att vi äntligen kunde plocka hem SM-guldet till Dackarna. Nu ska det bli kul att fira det litegrann och sen är det bara på det igen. Jag ser fram emot en ny säsong i Dackarna, säger Jacob Thorssell.

Stadig poängplockare

Det lyckades samarbetet med Rasmus Jensen kommenterar Thorssell så här:

– Vi hittade varandra väldigt bra. I och med att schemat var som det var så körde vi väldigt många heat tillsammans. Det är ju egentligen inte jättesvårt att vända på huvudet och kolla var man har parkompisen. Den biten lyckades både jag och Rasmus väldigt bra med. Överhuvudtaget så hade vi väldigt bra paråkare i laget.

Vad har du för mål inför 2022?

– Jag ska fortsätta bygga vidare på det jag åstadkom i år med starka resultat. Det är många matcher som ska köras så att sätta upp specifika mål nu är ganska svårt. Men jag vill såklart hålla i och vara en stadig poängplockare, ligga kvar på mitt snitt och kanske till och med höja det lite till. Ett annat mål är att kvala in till EM-serien.

Dela nyheten: