Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

KLART FÖR DUBBLA VM-FESTER I MÅLILLA I SOMMAR

Featured Image

Målilla Motorklubb och Dackarna kan med stolthet meddela att det blir dubbla VM-tävlingar i Målilla 2023. Lördagen den 15 juli körs den sjätte av totalt tio deltävlingar i Grand Prix-serien på Skrotfrag Arena. Kvällen innan avgörs dessutom VM-finalen för 16-åringar (250 cc) i de småländska skogarna.
– Det känns fantastiskt att vi får förnyat förtroende. Det är ett kvitto på att vi är en skicklig arrangör, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Första gången det kördes Grand Prix-speedway i Målilla var 2005. Sedan dess har GP-cirkusen återkommit till Skrotfrag Arena gång på gång med BSI som arrangör. Undantaget var 2013, då arrangören valde att köra tävlingar i Stockholm och Göteborg istället. 2020 blev det inte heller någon tävling i Målilla, den gången berodde det på Corona-pandemin.

Till 2022 kom Discovery Sports Events in som ny arrangör för GP-serien. Det hindrade inte att Målilla och Skrotfrag Arena fick stå som värd för ytterligare en tävling i världsklass.

”Fjäder i hatten”

För en tid sedan blev det klart att det kommer att köras Grand Prix-speedway i Målilla även kommande år. Den här gången blir det mitt i sommaren, närmare bestämt den 15 juli.
För 17:e gången i ordningen kommer alltså ”Thrilla in Malilla”, som tävlingen ofta kallas, att äga rum.

– Det känns förstås mycket roligt att vi får förtroendet att arrangera en VM-deltävling igen. Det är en stor apparat att dra runt och vi gjorde ett fantastiskt arrangemang 2022. Vi fick massor med beröm från både FIM och Discovery Sports Events. Det här är en fjäder i hatten för klubben och våra duktiga funktionärer, säger Tomas Karlsson.

VM-final för 250 cc

Inte nog med detta. Det kommer att köras VM-speedway på Skrotfrag Arena även på fredagskvällen den 14 juli. Då avgörs nämligen VM-finalen för ungdomar upp till 16 år (SGP3, 250 cc) i Målilla.

I samarbete med FIM har Discovery Sports Events lanserat SGP3. Ett VM för att kunna erbjuda sportens begåvade ungdomar under 16 år en chans att få en försmak av livet på speedwayens största scen.

Speedwayfansen kan med andra ord se fram emot att njuta av världsklass-speedway i dagarna två i Målilla – mitt i juli!

Vi återkommer med mer information kring biljettsläpp.

Dela nyheten: