Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

KURTZ TAR SISTA PLATSEN I DACKARNAS TRUPP

Featured Image

Det står nu klart att det blir Brady Kurtz som tar den sista platsen i Dackarnas trupp.
– Han har gjort en omvärdering av sitt tidigare beslut och kommer att finnas tillgänglig i vår trupp, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Brady Kurtz anslöt till Dackarna från Vetlanda inför säsongen 2022. Efter en lite trög start fick den 26-årige australiensaren upp farten rejält och var en mycket viktig förare för Dackarna. Snittmässigt var det bara Rasmus Jensen och Maciej Janowski som var bättre.

Kurtz meddelade tidigt att han inte skulle finnas tillgänglig för styrning i den svenska ligan under 2023. När Dackarna nu tillsätter den sista platsen i truppen är det, trots hans tidigare beslut, just Brady Kurtz som tar den platsen.

– Jag har haft kontakt med Brady under vintern och fått honom att tänka om. Han kommer att finnas tillgänglig i vår trupp under säsongen, säger Mikael Teurnberg.

”Väldigt lojal”

Dackarnas lagledare fortsätter:

– I och med att han skrivs in i truppen före den 28 februari innebär det att han kan gå rakt in i ett eventuellt slutspel utan att ha kört ett visst antal matcher i grundserien. Vi kommer att hålla regelbunden kontakt och framtiden får utvisa hur mycket matcher det blir för Brady i Dackarna.

Under säsongen kommer Kurtz även att köra för Rybnik i Polen och Belle Vue i England.

– Det är en kille som jag blev imponerad av under 2022. Brady är tuff, han viker aldrig ner sig och är väldigt lojal mot sina lagkamrater. Han passar in i vårt lagbygge på ett perfekt sätt, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas trupp 2023:

Daniel Bewley, snitt 2,153 (ny)

Rasmus Jensen, 1,973

Maciej Janowski, 1,951

Brady Kurtz, 1,847

Sam Masters, 1,655 (ny)

Andzejs Lebedevs, 1,638 (ny)

Adrian Gala, 1,250 (ny)

Max Dilger, 1,250 (ny)

Filip Hjelmland, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Sammy van Dyck, 0,500

Noel Wahlqvist, 0,500 (ny)

Dela nyheten: