Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

LAGET TILL PREMIÄREN KLART – ”STARKASTE VI KAN HA JUST NU”

Featured Image

Lagledaren Mikael Teurnberg sparar inte på krutet när det är dags för premiär i Bauhaus-Ligan. I det uttagna laget finns bland annat de båda GP-stjärnorna Maciej Janowski och Jason Doyle.
– Laget som är uttaget är det starkaste vi kan ha som det ser ut i truppen just nu, säger Mikael Teurnberg.

Äntligen är det dags för premiär i Bauhaus-Ligan 2021. Det börjar sannerligen inte med en match i mängden. Det är nämligen länsrivalen Västervik som står för motståndet hemma på Skrotfrag Arena tisdagen den 1/6.

– Det blir en jättetuff match, Västervik är ett väldigt bra lag. Både Dackarna och Västervik finns bland de fem lagen som nämns bland de som ska vara med högt upp så det gäller att vara med från början och få en bra start i tävlingen, säger Mikael Teurnberg.

Premiärnerver

Teurnberg är en rutinerad lagledare och har bland annat SM-guld med Rospiggarna på meritlistan. Men inför seriedebuten i Dackarna erkänner han att det finns en viss nervositet.

– Jag har varit lagledare i nio år, men har inte haft något uppdrag de två senaste åren. Jag känner av att det är lite premiärnerver. Det är ju det här jag har jobbat för i sju månader.

Som läget ser ut i skrivande stund har Mikael Teurnberg tillgång till de förare som han vill ställa på banan i årets första match. GP-stjärnorna Jason Doyle och Maciej Janowski kompletteras av ett starkt ”mittfält” med Jacob Thorssell, Frederik Jakobsen och Rasmus Jensen och där bakom finns en intressant ”sexa” i form av Max Bogdanowicz. Egna produkten Avon van Dyck finns med som nummer sju i uppställningen. Det innebär att han inte har några schemalagda heat, men står beredd att hoppa in när som helst under kvällen.

Tuffa förutsättningar

Det har inte varit någon helt enkel resa att sätta premiärlaget.

– Med tanke på pandemin är det lite oroligt kring resandet. Det har varit väldigt mycket pappersexercis. Det är tester hit och dit och killarna kör matcher på många olika ställen. Sen ska det lösa sig med mekanikerna också. Det är väldigt rörigt. Jag vill mönstra ett så bra lag som möjligt så ofta jag bara kan, men vi vet också att det kommer att bli problem med tillgänglighet under säsongens gång.

Bakom laguppställningen döljer sig också en del funderingar och diskussioner för att få ihop rätt par.

– Det är klart att jag har funderat på vilka par som passar bäst tillsammans. Jag har haft kontakt och pratat med killarna och går på känsla till den första matchen. Det är också viktigt att vi arbetar in ett bra sätt att jobba tillsammans, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas lag i premiären:

  1. Maciej Janowski

  2. Frederik Jakobsen

  3. Rasmus Jensen

  4. Jacob Thorssell

  5. Jason Doyle

  6. Max Bogdanowicz

  7. Avon van Dyck

Dela nyheten: