Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

LEBEDEVS KLAR FÖR DACKARNA: ”EN TUFF FÖRARE”

Featured Image

Rasmus Jensen, Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren är klara sedan tidigare. Nu får de sällskap i Dackarnas trupp av lettländaren Andzejs Lebedevs.
– Det är en kille som åker ganska hårt, som har lite jävlar anamma i sig, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Andzejs Lebedevs är ett känt namn för den breda speedwaypubliken i Sverige och har ett långt förflutet i Bauhaus-Ligan.
– Inför säsongen 2014 tog jag honom till Rospiggarna. Därefter har han kört flera säsonger i Rospiggarna samt i Smederna. Framförallt i Smederna var han väldigt stabil under några säsonger och var med och vann SM-guld, säger Mikael Teurnberg.

Vann EM 2017

Nu återförenas alltså Teurnberg och Lebedevs i Dackarna kommande säsong. Lebedevs ansluter till Målillaklubben efter en sejour i just Rospiggarna och kommer in med snittet 1,638.

– Kul att han kommer att köra för Dackarna, det känns bra att få in honom i lagbygget. Jag har inte riktigt klart för mig vilken roll han kommer att få, men det är en duktig och tuff förare vi får in, den saken är klar, säger Mikael Teurnberg.

Andzejs Lebedevs fyller 28 år om några dagar och är en kille som snabbt brukar bli populär bland supportrarna i sina klubbar. På meritlistan finns bland annat landslagsuppdrag för Lettland i lag-VM och Speedway of Nations. 2017 körde Dackarnas senaste tillskott hem det individuella EM-guldet.

Under 2022 fick lettländaren hoppa in och köra fem tävlingar i Grand Prix-serien, där det bästa resultatet blev en sjundeplats i Torun. Under året vann Andzejs Lebedevs dessutom snittligan i polska division ett.

Säsongen 2023 kommer han att fungera som första reserv i Grand Prix-serien.

Dackarnas trupp just nu:

Rasmus Jensen, 1,973

Andzejs Lebedevs, 1,638

Filip Hjelmland, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Dela nyheten: