Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

LEON MADSEN ERSÄTTER JANOWSKI I SM-FINALEN

Featured Image

Dackarna agerar efter Maciej Janowskis fotskada. Nu står det klart att fjolårets VM-tvåa Leon Madsen drar på sig dackevästen i SM-finalen mot Västervik.
– Leon är en klassförare och han verkar laddad och tänd på att köra de här två matcherna, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Ett par dagar innan den avgörande SM-semifinalen mellan Dackarna och Lejonen skadade sig Maciej Janowski illa. Lagledaren Mikael Teurnberg valde då att nyttja regeln om rider replacement för den polska GP-stjärnan.
I SM-finalen mot Västervik blir lösningen en annan. Maciej Janowski skrivs ut ur truppen och ersätts av en annan GP-stjärna i form av den 35-årige dansken Leon Madsen.
– Med tanke på Janowskis skada har det varit mycket funderande. Att köra riders är inte optimalt, det sliter på killarna och skulle vi få någon mer skada blir det riktigt tufft. Jag har vridit och vänt på det, säger Mikael Teurnberg.

Kört klart i Polen
I onsdags tog Teurnberg kontakt med Madsen och på torsdagen undertecknades ett kontrakt som gäller för de två SM-finalmatcherna.
– Vi behövde hitta en förare med ett lägre snitt än Maciej Janowskis ingångssnitt och på så sätt var det väldigt begränsat. Nu visade det sig att Leons snitt omräknat från den danska ligan fungerade och att han var tillgänglig. Han är positiv och tycker att det ska bli roligt att köra finalmatcherna för Dackarna. Han har kört färdigt i Polen för säsongen och det gick smidigt att komma överens, säger Mikael Teurnberg.

”En klassförare”
Så sent som förra året slutade Leon Madsen tvåa i individuella VM. I årets VM-tabell ligger han i skrivande stund på en åttonde plats. Madsen kör också i SEC (EM), där han just nu är tvåa i serien.
– Det känns bra att vi har lyckats knyta Leon till oss, det är en klassförare. Sen är det givetvis tråkigt med Janowskis skada, men det är sådant som händer och vi har gjort allt vi kan för att lösa situationen på bästa sätt.
Mikael Teurnberg hade kontakt med Janowski så sent som i onsdags.
– Han har opererat sin skadade fot och konstaterade att det var helt kört för den första finalmatchen på tisdag. Däremot skulle det kanske kunna finnas en liten, liten chans att kunna köra den andra finalmatchen i Målilla, men det känns för osäkert, säger Mikael Teurnberg.

SM-finalen körs så här:
Match 1, tisdag 19/9: Västervik-Dackarna
Match 2, tisdag 26/9: Dackarna-Västervik

Dela nyheten: