Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

LOVANDE JUNIOR KLAR FÖR DACKARNA

Featured Image

Dackarna fyller på truppen med en lovande junior. Det är den 18-årige Västervikskillen Noel Wahlqvist som har bestämt sig för att gå från en Smålandsklubb till en annan.
– En seriös kille som är en tuffing ute på banan, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

För en tid sedan stod det klart att Noel Wahlqvist inte skulle bli kvar i moderklubben Västervik Speedway. Nu är det klart att han istället kommer att representera Dackarna under 2023.

– När det stod klart att Noel inte skulle köra i Västervik och istället visade intresse av att köra för Dackarna kom vi väldigt snabbt överens om ett kontrakt för 2023, säger Mikael Teurnberg.

Redan visat framfötterna

Noel Wahlqvist är en av Sveriges mest lovande juniorer. Han har vid flertalet tillfällen representerat det svenska juniorlandslaget.

Under 2023 kommer han också att tävla för de polska mästarna Lublin i den polska U24-ligan.
Han har redan gjort ett antal framträdanden i Sveriges högstaliga och har visat flera namnkunniga förare bakdäcket.

Det som hittills har varit problematiskt för Västervikskillen är att han redan har åkt på flera tuffa skadesmällar. I samband med dessa rehabiliteringar har han dock visat på en enorm vilja.

– Noel är en seriös kille som trots flera allvarliga skador kommit tillbaka starkare. Ett starkt psyke är viktigt för att gå långt i speedway och det har Noel. Han är en tuffing på banan och det känns spännande att ha honom i truppen, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas trupp 2023 just nu:

Daniel Bewley, snitt 2,153 (ny)

Rasmus Jensen, 1,973

Maciej Janowski, 1,951

Andzejs Lebedevs, 1,638 (ny)

Filip Hjelmland, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Sammy van Dyck, 0,500

Noel Wahlqvist, 0,500 (ny)

Dela nyheten: