Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

LUDVIG LINDGREN TILLBAKA I DACKARNA: ”KÄNNS JÄTTEBRA”

Featured Image

Dackarna har tidigare presenterat två nyförvärv i form av Alexander Woentin och Adam Ellis. Här kommer det tredje: Ludvig Lindgren ansluter från Indianerna.
– ”Ludde” stod högt upp på min önskelista. Han kan tillföra mycket till vårt lag, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg avslöjar att 31-årige Ludvig Lindgren var sugen på att ansluta till Dackarna redan under 2021.

– Det är en förare som vi var nära att knyta till oss i somras. Han ville till Dackarna, men i det läget så släppte inte Indianerna honom. Nu är jag glad att han kommer till oss. Jag ser stor potential i ”Ludde” och det är en kille som jag känner väl sedan tidigare, säger Mikael Teurnberg.

De nya reglerna gör att Ludvig Lindgren går in med snittet 0,500 i den nya säsongen.

– I sina bästa stunder visar han att han kan slå vem som helst, men det gäller att göra det oftare. Kan han hitta glädjen och känna tilltro kan det bli riktigt bra.

Stora förhoppningar

Ludvig Lindgren har kört för Dackarna tidigare under karriären så Dackarna och Målilla har redan en speciell plats i hans hjärta.

– Det känns jättebra att komma till Dackarna. Det var den första klubben jag gick till i min speedwaykarriär och jag har lärt känna många människor i Målilla. Dessutom känner jag ”Micke” (Teurnberg) från vår tid i Rospiggarna så jag är jätteglad att vara tillbaka. Jag hoppas att jag kan bidra med massor till laget och föreningen, säger Ludvig Lindgren.

Hur var säsongen 2021 för din del?

– Den var både upp och ned. Personligen nådde jag inte mina mål, men jag fick ändå vara med och ta ett allsvenskt guld med Indianernas B-lag, vilket gav lite sötma på säsongen.

Tankar inför nästa år?

– Jag har stora förhoppningar på 2022. Givetvis är det alltid svårt att komma till ett lag som vill försvara guldet, men det är framförallt en rolig utmaning. Jag har precis varit nere i Danmark hos min motortrimmare och gjort klart med lite idéer. Nu är det bara kroppen och ekonomin, som kanske är min största utmaning, kvar. Men jag gillar utmaningar och jag är inte i Dackarna för att fylla ut ett nummer, säger Ludvig Lindgren.

Dela nyheten: