Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Maciej Janowski stannar i Dackarna

Featured Image

Speedwaysäsongen 2019 går snabbt mot sitt slut över hela Europa och de stora mästerskapstävlingarna avslutas.
I lördags kördes den sista deltävlingen i Grand Prix-serien och i samband med det fick Dackarna Maciej Janowskis signatur på ett nytt avtal.

Det var inför säsongen 2016 Janowski skrev på för Dackarna, då på hösten 2015 hade han precis avslutat sin första säsong på en fast plats i Grand Prix-serien och slutade det året på en sjunde plats totalt i VM. 2019 års VM-säsong slutade med en sjätteplats efter en säsong som bland annat innehöll en seger i deltävlingen i tyska Teterow. och en tredjeplats vid tävlingen i Målila.

Som junior deltog han 4 säsonger i JVM och korades som världsmästare 2011, detta kompletterade han med att ta silver både 2010 och 2012.
Janowski kommer från Wroclaw i Polen där han fortfarande bor och tävlar för stadens lag i den polska Extra ligan.

Med det nya avtalet är Janowski klar för sin femte säsong i Dackarnas färger. Hittills har han i Grundserien deltagit i 56 matcher och kört in 478 poäng till laget. Detta gör att han nu är uppe på elfte plats på listan över förare som representerat Dackarna under 2000-talet. De två senaste säsongerna har han varit lagets bästa förare och slutade i år på femte plats i Elitseriens snittliga med sina 2,027, vilket också blir hans ingångssnitt i serien 2020.

Därmed har Dackarna säkrat lagets No. 1 inför den kommande säsongen, Maciej betyder mycket för laget och är med sitt proffsiga team en viktig del av laget även i depån.

Arbetet med att komponera Dackarna 2020 är nu i full gång, klara för nästa säsong är:

Maciej Janowski

Jakob Thorssell

Oliver Berntzon

Patryk Dudek

Dela nyheten: