Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Magi från ”Magic” när Dackarna körde över Masarna

Featured Image

Dackarna tog en till synes enkel seger när Masarna krossades hemma på Skrotfrag Arena. Många var bra i 55-35-triumfen, men visst fick vi se lite extra magi från ”Magic”; Maciej Janowski.

Hemmalaget var favorit till att ta två poäng mot de regerande svenska mästarna Masarna. Och visst blev det också två poäng efter att Dackarna segrat med 55-35.

Det var en mycket stark laginsats som låg bakom vinsten. Många var bra, med toppar i Maciej Janowski, Rasmus Jensen och Jason Doyle.

Efter ett inledande 3-3-heat körde Rasmus Jensen och Jacob Thorssell in en dubbelseger i matchens andra heat. 8-4 således, och det var en ledning som hemmalaget aldrig släppte ifrån sig. Masarna stretade emot bra fram till och med heat sju och ställningen 24-18, men därefter visade Dackarna styrka.

Vi fick under kvällens gång se flera fina heat och omkörningar. Det är svårt att inte lyfta fram Maciej Janowskis styrning i det sista heatet, där han som flugen ur en kanon tog sig förbi Masarnas gigant Piotr Pawlicki på utsidan.

Dackarna–Masarna 55-35.

Poäng, Dackarna:

Maciej Janowski, 14

Frederik Jakobsen, 7+2

Rasmus Jensen, 12+1

Jacob Thorssell, 8+3

Jason Doyle, 12

Max Bogdanowicz, 2+1

Avon van Dyck, körde inget heat

Masarna:

Piotr Pawlicki, 16

Marcin Nowak, 3+1

Antonio Lindbäck, 5+1

Francis Gusts, 2

Przemyslaw Pawlicki, 5+2

Philip Hellström-Bängs, 4

Emil Millberg, körde inget heat

Dela nyheten: