Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Många frågetecken inför 1/7 – 500 biljetter släpps i dag

Featured Image

På torsdag den 1/7 kör Dackarna nästa hemmamatch på Skrotfrag Arena i Bauhaus-Ligan. Vår planering inför matchen påverkas då vi i nuläget inte vet om vi kommer att få ta in mer än 500 åskådare.

I slutet av maj presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten en trappa för hur Sverige ska kunna återgå till någon slags normalitet.

Ett första steg infördes den 1 juni, samma dag som Dackarna körde sin hemmapremiär i Bauhaus-Ligan. Detta steg innebar bland annat att 500 personer, på anvisade sittplatser, skulle kunna besöka ett idrottsevenemang utomhus.

3 000 åskådare?

Samtidigt presenterades också fortsatta lättnader i restriktionerna, som eventuellt skulle kunna införas den 1/7. Givetvis givet att, bland annat, smittspridningen skulle avta rejält i Sverige.

I dessa eventuella lättnader finns bland annat möjlighet för att öppna upp för 3 000 åskådare på anvisade sittplatser vid idrottsevenemang utomhus. Här finns också eventuella lättnader för en hårt prövad restaurang-bransch, med förlängda öppettider, större sällskap och så vidare.

Vi skriver nu den 26 juni och den 1 juli rycker allt närmare. Något besked i frågan om när nästa steg ska tas finns ännu inte.

Besvärligt läge

Idrottssverige, restauranger i hela landet och många fler branscher ställer sig nu en mängd frågor. Hur ska biljettsläpp hanteras? Hur ska arbetsscheman utformas? Behöver det anställas fler personer till olika verksamheter? Tiden är nu mycket knapp för att kunna hantera dessa frågor.

Från Dackarnas sida kan vi konstatera att vi hamnar i ett mycket besvärligt läge till vår kommande hemmamatch mot Piraterna, som körs just den 1/7. Avsaknaden av besked ställer till det för många, liksom för oss.

I nuläget, i väntan på besked, måste vi utgå från att det är 500 personer i publiken som gäller. Därför kommer vi i dag att släppa upp dessa 500 biljetter till försäljning på Tickster. Biljettsläpp sker i dag klockan 13.00.

Det gäller för årskortsinnehavare

Av dessa 500 biljetter är ungefär 150 stycken reserverade till årskortsinnehavare.

Har du ett årskort till Dackarnas hemmamatcher i Bauhaus-Ligan gäller samma förfarande som vid de två tidigare hemmamatcherna; kolla din mail och besvara frågorna från oss där.

Att biljetter släpps upp till försäljning innebär inte att du som årskortsinnehavare blir utan biljett till matchen den 1/7, men vi vill ha ett snabbt svar från dig (se mailutskick).

Dela nyheten: