Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

NU SKA DET AVGÖRAS – HELT AVGÖRANDE MATCH FÖR DACKARNA

Featured Image

På tisdag kväll avgörs det om Dackarna tar sig till SM-slutspel. Det som behövs är en seger med mer än två poäng hemma mot Piraterna från Motala.
– Vi har gjort bra hemmamatcher och haft bra laddning en längre tid, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Inför den sista grundseriematchen i Bauhaus-Ligan är förutsättningarna glasklara. Dackarna och Piraterna möts på Skrotfrag Arena i Målilla på tisdagskvällen och det är just de två lagen som gör upp om den sista slutspelsplatsen.

Detta gäller:

  • Om Dackarna vinner med mer än två poäng tar sig Målillalaget till slutspel.

  • Vid dackeseger med två poäng väntar ett omkörningsheat om den helt avgörande bonuspoängen. Vinnaren i det heatet skulle i så fall köra sitt lag till slutspel.

  • Vid oavgjort eller piratseger tar sig Piraterna till slutspel.– Det blir en häftig match där allt avgörs.

  • Jag hoppas på ett stort och starkt publikstöd. Det är viktigt att vi kommer igång direkt i matchen, säger Mikael Teurnberg.

I förra veckans match mot Indianerna körde vi rider replacement för Maciej Janowski, men den här gången är GP-stjärnan glädjande tillbaka i Dackarnas startsjua.

Mikael Teurnberg väljer att göra en förändring till matchen mot Rospiggarna och det är att Nicolai Klindt kommer in istället för Filip Hjelmland.

– Som det ser ut nu slåss Klindt och Hjelmland om den platsen tillsammans med Viktor Trofimov. Klindt har åkt bra i England på slutet och vi vill testa honom nu, säger Teurnberg.

Laguppställningar:

Dackarna
1. Rasmus Jensen
2. Jacob Thorssell
3. Frederik Jakobsen
4. Maciej Janowski
5. Brady Kurtz
6. Nicolai Klindt
7. Ludvig Lindgren

Piraterna
1. Piotr Pawlicki
2. Vaclav Milik
3. Grzegorz Walasek
4. Luke Becker
5. Oskar Fajfer
6. Rasmus Broberg
7. Jonathan Ejnermark

Information om matchen:

Dackarna-Piraterna

Tisdag 23/8

Skrotfrag Arena, Målilla

Matchstart kl. 19.00

Entréerna öppnar kl. 17.30

Entrépris:

Vuxen: 200:-

Program och sittplats ingår.

Fri parkering.

Födda 2004 och senare har fri entré.

Det går bra att betala inträdet i entrén på arenan. Vi tar swish, kort och kontant. Det går också utmärkt att förköpa biljett till matchen på Tickster (slipp köer!) på följande länk: https://www.tickster.com/sv/events/he9tj24e2upwnjh/2022-08-23/dackarna-piraterna

Dela nyheten: