Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny storseger på hemmaplan för Dackarna – fem förare tog tvåsiffrigt

Featured Image

Dackarna tog i kväll en ny storseger hemma på Skrotfrag Arena. Den här gången var det Indianerna från Kumla som fick se sig besegrat med 57-33.

Efter en jämn start på matchen och ställningen 16-14 efter fem heat var det firma Luke Becker och Maciej Janowski som klev fram för Dackarna. Duon körde in dubbelsegrar i heat sex och åtta och helt plötsligt var hemmalagets ledning uppe i tio poäng, 29-19.

Efter det rycket lyckades aldrig Indianerna göra match av det. Dackarna vann till slut med mäktiga 24 poäng och bland topp fem var det ingen som tog under tio poäng. Imponerande!

Övrigt att notera från matchen:

  • Luke Becker var inblandad i fyra femettor på sina fem heat.

  • Hemmasonen Sammy van Dyck blev förvisso poänglös denna gång, men visade med ett par fina manövrar att han kan bli att räkna med när han skaffat sig mer rutin.

  • Indianerna fick inte poängövervikt i ett enda heat och tog faktiskt bara en heatseger under kvällen. Den togs av Max Fricke i det nionde heatet.

Nästa match för Dackarnas del är en seriefinal och körs hemma mot Smederna tisdagen den 20/7 klockan 19.00.

Dela nyheten: