Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

PK om laguttagningen till SM-kvartsfinalen: ”Självklart att ha kvar stommen”

Featured Image

Dackarnas lagledare Peter Karlsson gör en ändring i laget till SM-kvartsfinalen mot Indianerna. Ändringen blir att polske Pawel Przedpelski kommer in i laget.
– Pawel både vill och kan åka alla matcher vi har kvar av säsongen. Han har fullt fokus på Dackarna, säger Peter Karlsson.

Många av våra fans har förstås undrat vilket lag vi kommer till start med i SM-kvartsfinalen mot Indianerna. Nu står det klart att Peter Karlsson väljer att satsa på i tur och ordning Jacob Thorssell, Pawel Przedpelski, Frederik Jakobsen, Hans Andersen, Oliver Berntzon och Joel Kling. Dessa utgör startsexan i både tisdagens match i Kumla och onsdagens retur på Skrotfrag Arena i Målilla. Utöver de sex kommer vi att ha med en sjundeförare i form av Theo Johansson på tisdag och Avon Van Dyck på onsdag.

”Klart att vi blir starkare”

Det innebär alltså att Pawel Przedpelski gör årsdebut i Dackarna.

  • Det är klart att vi blir betydligt starkare när Pawel kommer in i startsexan. Han har haft en bra säsong även om han haft det lite tuffare mot slutet. Men de kraven vi kan ställa på honom kan vi inte göra på Theo eller Avon, säger Peter Karlsson.

Hur har tankarna gått när du tagit ut laget till kvartsfinalmatcherna?

  • För egen del var det rätt självklart att ha kvar stommen med Oliver, Jacob, Frederik och Hans, plus Joel som fick till det bra i senaste matchen. Jag har valt att fortsätta tro på Joel. Det krävs inte att han tar tio poäng framöver, men det krävs att han tar poäng. Det finns flera anledningar till att det gick bra för honom senast och jag hoppas att han kan bygga på det. Nu har vi fem man som vi vet levererar och Joel som vi hoppas ska leverera.

Berntzon är redo

Det innebär att varken Maciej Janowski eller Patryk Dudek finns med i laget i SM-kvartsfinalen.

  • De kör Grand Prix och deras polska lag är kvalificerat för slutspel. Det är faktorer som jag känner påverkar Dackarna negativt i det här läget. När det gäller Pawel så har hans polska lag åkt ut och han har fullt fokus på Dackarna. Han både vill och kan åka alla matcher vi har kvar av säsongen, oavsett vilka dagar det blir. Han har fullt fokus på Dackarna, säger Peter Karlsson.

Hur är det med Oliver Berntzon efter kraschen i Västervik i tisdags?

  • Det är okej och han lär vara redo till tisdag.

Laget till de båda kvartsfinalerna mot Indianerna:

  1. Jacob Thorssell

  2. Pawel Przedpelski

  3. Frederik Jakobsen

  4. Hans Andersen

  5. Oliver Berntzon

  6. Joel Kling

Med väst nummer 7 får vi på tisdag se Theo Johansson och på onsdag Avon Van Dyck.

Dela nyheten: