Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Polsk stortalang klar för Dackarna: ”Ska ge allt för att göra fansen stolta”

Featured Image

Dackarna plockar in den polske stortalangen Mateusz Swidnicki i truppen.
– Han rankades som den näst bästa junioren i Polen 2021 efter Jakub Miskowiak. Det är en väldigt lovande förare som passar bra in i ett ungt och hungrigt Dackarna, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

20-årige Mateusz Swidnicki började köra speedway när han var 13 år gammal. Sedan dess har utvecklingen gått spikrakt uppåt. Två år senare tog han steget upp på 500cc och den gångna säsongen hade han ett snitt på 1,69 poäng per heat i polska Ekstraliga. 2021 innebar flera fina framgångar för Dackarnas senaste tillskott, bland annat en fjärdeplats i junior-VM.

– Mateusz är en lovande kille som jag har följt via TV och på det sättet sett hans körningar i polska ligan och i junior-VM. Jag är sedan många år tillbaka god vän med hans manager/mekaniker Darek Lapa och vi diskuterade redan tidigt i höstas ett eventuellt kontrakt med Dackarna 2022, säger Mikael Teurnberg.

Ska få växa in i det

Till en början ses Mateusz Swidnicki främst som en back up-förare i Dackarnas trupp.

– Jag räknar inte med att han ska finnas med i startuppställningen utan han ska få växa in i det. Det vi har pratat om är att han ska finnas med som backup och det kommer att komma tillfällen då vi kommer att använda Mateusz. Hans team tycker att det känns bra och att det passar honom där han just nu är i sin karriär, säger Mikael Teurnberg, som beskriver Swidnicki som en startsnabb förare,

Mateusz Swidnicki själv är mycket belåten över att ha skrivit på ett kontrakt, hans första i Sverige, med de svenska mästarna Dackarna.

– Jag är väldigt exalterad och tacksam över att få chansen att representera Dackarna, inte minst eftersom det är laget som jag hejar på i Sverige. Jag lovar att jag i alla tävlingar jag kör kommer att ge allt jag har för att göra laget, coachen och fansen stolta. Jag har tränat hårdare än någonsin och vet att jag kommer att vara 100 procent redo för allt jag ställs inför, säger Mateusz Swidnicki.

Förutom Dackarna kommer han att representera polska Włókniarz Częstochowa under 2022.

Dackarnas trupp just nu:

Brady Kurtz, snitt: 1,906 (ny)

Maciej Janowski, 1,901

Jacob Thorssell, 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen, 1,771

Adam Ellis, 1,250 (ny)

Mateusz Swidnicki, 1,250 (ny)

Alexander Woentin, 0,500 (ny)

Ludvig Lindgren, 0,500 (ny)

Theo Johansson, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Sammy van Dyck, 0,500

Dela nyheten: