Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Regnet förstörde matchen i Målilla – Smederna vann med två poäng

Featured Image

Regnet kom att spela en mycket stor påverkan på kvällens match mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna på Skrotfrag Arena i Målilla. Efter idogt banarbete tvingades man konstatera att matchen inte skulle bli mer än åtta heat gammal och Smederna vann därmed matchen med 25-23.

Fram till strax innan klockan 19 såg det ut att kunna bli en härlig speedwaykväll på Skrotfrag Arena. Då, i samband med nationalsången, öppnade himmelen sina portar på vid gavel. Matchstarten sköts fram i väntan på att regnet skulle upphöra och därefter följde en längre banpreparering.

Matchen var inte många heat gammal innan det började regna till och från och i samband med det åttonde heatet började regnet återigen att vräka ned. I det läget ledde gästande Smederna med 25-23.

Regnet upphörde till slut, men trots idogt arbete från banpersonalen gick det den här gången inte att få till en åkbar bana igen. Förarnas säkerhet måste förstås gå först.

Reglerna är sådana att om fler än hälften av matchens heat kan genomföras så ska resultatet räknas som slutresultat. Därmed vann Smederna den här kampen med 25-23. Snöpligt, förstås, att inte få chansen att vända på underläget.

Nu får vi ta nya tag till på tisdag, då just Smederna väntar på bortaoval.

Dackarna – Eskilstuna Smederna 23-25

Poäng, Dackarna:

  1. Maciej Janowski, 4+1 (3 heat)

  2. Jacob Thorssell, 4 (3)

  3. Rasmus Jensen, 8 (3)

  4. Nicolai Klindt, 1+1 (2)

  5. Brady Kurtz, 1+1 (1)

  6. Ludvig Lindgren, 4 (2 heat)

  7. Viktor Trofimov, 1+1 (2)

Dela nyheten: